Rendőrségi

2008.11.12. 14:44

Bűnügyi sztorikat mesélt

<strong>Dunaújváros</strong> - Doszpot Péter mégsem rajzolt bennünket körbe Dunaújváros A híres nyomozó, Doszpot Péter természetesen sztorikkal is készült arra a rendhagyó irodalomórára, amelyet a Lorántffy iskolában tartott november 5-én.

Körmendi Erzsébet

Doszpot Péter látogatott el hozzánk a Lorántffy Szakközépiskolába novemberber 5-én, és egy rendhagyó érettségi felkészítővel örvendeztetett meg bennünket. Az érettségi felkészítő nem nyelvbotlás,  ugyanis a Bűnügyi történetek szóbeli irodalmi tétel lett.

 Milyennek láttuk őt és az előadását?  erről kérdeztük a diáktársainkat.

B. Annamária szerint:  Jó volt egy olyan ember véleményét hallani a bűnügyekről, a magyarországi bűnözésről, aki óriási szakmai tapasztalatokkal bír.

Berki Szilvia azt mondja:  Egy különleges embert ismertünk meg, aki olyan személyes élményekről beszélt nekünk, amilyeneket mi csak filmekben láttunk eddig. Vagy még ott sem.

 Az első öt perc után rá kellett jönnünk, hogy ideges típus. Féltem, hogy felborul a székével, mert folyton hintázott. Én már megismertem őt a SÉTA-táborban nyáron, úgyhogy tudtam, hogy mire számíthatok: egy jó fejre. Az anyukám is el akart jönni a beszélgetésre. Azért szerintem  furcsa, hogy  most   vagyonvédelmi cég főnökeként dolgozik  nem tudom őt elképzelni íróasztal mögött...  áradozik Telkes Anita.

Pataki Gabriella véleménye:  Megnyugtató volt a kisugárzása. Biztonság, magabiztosság áradt belőle. Humorosan ugyan, de véresen komolyan és nagyon fontos dolgokról beszélt. 

Tamon Zsuzsanna folytatja:  Emlékszem rá még gyerekkoromból, amikor csak bámultam őt, a szuperzsarut, a tévében. Nem okozott csalódást most sem.

És hogy az alcímet megmagyarázzuk... A fiatalok a következő szófordulattal fejezik ki vicces formában a mérgüket: Doszpot rajzoljon téged körbe! Néhányan talán nem is tudták eddig, hogy  a modern átok egy élő személy nevét rejti, a  rendőrnyomozóét, akivel most személyesen is találkozhattunk, és aki megmutatta nekünk a krimik, a bűnügyek világát, megosztotta velünk élményeit, gondolatait.  Köszönjük a felejthetetlen órát, nagyon élveztük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!