Rendőrségi

2011.07.18. 16:38

Börtön és felfüggesztett egy tini zsarolásáért

Három év négy hónap, fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetésre ítélte a Kaposvári Városi Bíróság hétfőn nem jogerősen azt a 18 éves balatonboglári fiatalembert, aki egy év alatt több millió forintot zsarolt ki egy tizenéves balatonlellei fiútól; 28 éves társát jogerősen másfél év - két évre felfüggesztett - börtönbüntetéssel sújtották.

MTI

A bíróság a vádlottakat 7,3 millió forint visszafizetésére is kötelezte, ebből 1,3 millió forintot a zsarolás bűnsegédletéért és magánokirat-hamisításért elítélt másodrendű vádlottnak kell visszafizetnie.
   
Bogár Gergely elsőrendű és a Pap Lajos másodrendű vádlott 2009 májusától a múlt év áprilisáig zsarolta az elsőrendű vádlottnál egy évvel fiatalabb fiút, aki vendéglátós szülei üzletének a kasszájából vett el alkalmanként százezer és egymillió forint közötti összegeket.
   
A fiú először azért fizetett, mert az akkor még fiatalkorú, az átlagosnál jobb életszínvonalon élő Bogár Gergely megfenyegette, hogy feljelenti az internetről illegálisan letöltött filmek miatt. Később a vádlott különböző ürügyekkel egyre erőszakosabban követelt pénzt, a fiú és családja életét is fenyegetve. Több ilyen találkozón részt vett a másodrendű vádlott is. Amikor a fiú szülei tudomás szereztek a zsarolásról, feljelentést tettek.
   
Az ügyész és a sértettek jogi képviselője mindkét vádlott esetében tudomásul vette az ítéletet.
   
Az elsőrendű vádlott és védője felmentésért, eltérő minősítésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A bíróság - helyt adva a védő indítványának - megszüntette a 14 hónapja előzetes letartóztatásban lévő Bogár Gergely fogva tartását, egyúttal a Somogy Megyei Bíróság jogerős ítéletéig lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben. 
   
A másodrendű vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet, amely így ez esetben jogerőssé vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!