Rendőrségi

2010.03.10. 10:05

Bankrablás lövéssel: maszkos férfi követelte a pénzt

Kiraboltak egy bankot szerda reggel Budapesten a III. kerületben, a támadó lövést is leadott - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese.

MTI

 

OLDALTÖRÉS: Fegyveres pénzintézeti rablások Budapesten 2009-2010-ben




Fegyveres pénzintézeti rablások Budapesten 2009-2010-ben




Fegyveres pénzintézeti rablások Budapesten 2009-2010-ben




Fegyveres pénzintézeti rablások Budapesten 2009-2010-ben

    2009. január 13. - Az Erste Bank III. kerületi Flórián téri fiókjában egy férfi lefegyverezte a biztonsági őrt, majd a pénz átadására szólította fel a bank alkalmazottait. A rendőrök helyszínre érkezése után a bankrabló az egyik férfi alkalmazottat túszként magával vitte. A túszt később elengedte és bemenekült egy Miklós utcai tízemeletes épületbe, ahonnan egérutat nyert a rendőrök elől. A rablás során a biztonsági őr könnyebben megsérült.
    2009. április 15. - A IX. kerületi, Mester utcai Erste bankfiókban figyelmeztető lövések leadásával sikerült a biztonsági őrnek meghiúsítania a bank kirablását. A fegyveres rabló elmenekült a helyszínről.
    2009. május 14. - A XIV. kerületi Nagy Lajos király útján lévő OTP-fiókot egy fegyveres férfi próbálta meg kirabolni. A rabló több túszt is ejtett, de mire a rendőrök kiérkeztek, egy ember kivételével mindenkit elengedett. Később kommandósok letartóztatták, a túsznak nem esett bántódása.
    2009. október 19. - A III. kerületi Vörösvári úton lévő bankban egy fegyveres rabló lefegyverezte a biztonsági őrt, majd a megszerzett pénzzel elmenekült.
    2009. november 6. - Egy II. kerületi bevásárlóközpontban lévő bankfiókot rabolt ki egy fegyveres férfi.
    2009. december 15. - A XI. kerületi Fehérvári úton kirabolt egy bankot egy fegyveres férfi..
    2010. január 6. - A XIV. kerületi Zalán utcában kiraboltak egy pénzintézetet. Az arcát eltakaró férfi fegyverrel megfenyegette az alkalmazottat, pénzt követelt, majd zsákmányával elmenekült a helyszínről.
    2010. január 15. - A XIII. kerületi Váci úton egy rabló fegyverrel megfenyegette egy pénzintézet alkalmazottait, majd a megszerzett pénzzel távozott a helyszínről. Lövés, személyi sérülés nem történt.
    2010. január 29. - A XV. kerületi Kolozsvár utcában egy fegyveres férfi kirabolt egy takarékszövetkezetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!