Rendőrségi

2012.06.06. 12:03

Baltával fenyegetve védte lányát egy férfi Abán

Aba - Felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítanak a fehérvári nyomozók egy 43 éves abai férfit, aki házuk előtt egy fokossal a kezében fenyegetett meg egy fiatal lányt, akit később meg is rángatott, mert lányával veszekedett. Tettéért akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

duol.hu

Az eset kedden este Abán, a Vörösmarty és a Nefelejcs utca kereszteződésében történt. A sértett az utcán barátnőivel beszélgetett, amikor a dühös férfi egy hegyes kéziszerszámmal a kezében ment felé, miközben szidalmazta. Majd többször felé is csapott a fokossal, illetve két karjánál fogva kézzel meg is rángatta a 24 éves nőt, akinek sérülése a bűncselekmény során nem keletkezett - közölte Németh Kész Mónika.

A Fejér megyei sajtóreferens elmondta: az adatgyűjtéseket és a kihallgatásokat követően kiderült, a férfi cselekményének kiváltó oka az volt, hogy 20 éves lánya illetve a sértett nem sokkal az eset előtt összeveszett egymással, és amikor a lány ezt elmesélte az apjának, az – elmondása szerint - az apai ösztöntől vezérelve idegességében így kelt lánya védelmére.   

A férfit a rendőrök lakásáról állították elő a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol felfegyverkezve elkövetett garázdaság elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Ennek során elismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, és azzal kapcsolatban részletes, beismerő vallomást tett.

Az elkövetésnél használt fém fejű kézi szerszámot a nyomozók lefoglalták tőle.

A férfi – aki tettéért akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – szabadlábon védekezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!