Rendőrségi

2012.09.13. 10:37

Balesetek a reggeli esőben

Egymást követően három közlekedési balesethez riasztották a katasztrófavédelem tűzoltó egységeit csütörtök reggel. A balesetekben többen könnyebben, míg egy személy súlyosan sérült.

duol.hu

A 81-es főúton, Mór és Felsődobos között három teherautó ütközött, Bakonycsernye és Szápár között egy személygépkocsi borult fel, nem sokkal később pedig az előző baleset helyszínén egy autómentő kisteherautó és egy mikrobusz karambolozott - tájékoztatott Szabó-Bisztricz Anett, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A Fejér megyei katasztrófavédelem reggel 7 órakor kapta a jelzést, hogy a 81-es főúton, Mór és Felsődobos között egy veszélyes anyagot szállító teherautót ért baleset. A helyszínen egy PB gázt szállító tartányos Mercedes tehergépkocsi, egy rakomány nélküli Mercedes kisteherautó és egy Ford kisáruszállító ütközött. A kisteherautó az árokban az oldalára borult. A balesetben hárman könnyebb sérüléseket szenvedtek. A helyszínre Mórról és Székesfehérvárról is érkeztek tűzoltók, de a helyszínre vonult még a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat, a Katasztrófavédelmi Mobil Labor, valamint az igazgatóság iparbiztonsági főfelügyelőségének munkatársai is, akik a veszélyesáru-szállítás kapcsán ADR ellenőrzést végeztek.

A balesetben a Mercedes teherautó tartánya nem rongálódott meg, a PB gáz a környezetbe nem került ki, de a jármű elektromos rendszere megrongálódott, ezért a teherautó önerejéből már nem folytathatta útját, és a katasztrófavédelem iparbiztonsági szakemberei a veszélyes anyag átfejtéséről határoztak. A felborult kisteherautót a tűzoltók állították kerekeire.

A 81-es főúton éppen befejeződött a műszaki mentés, amikor újabb balesethez riasztották a katasztrófavédelem tűzoltó egységeit. Bakonycsernye és Szápár között egy Daewoo Matiz borult az árokba. A személygépkocsit a tűzoltók kiérkezése előtt az arra haladó járművezetők a kerekeire állították. A balesetben ketten könnyebben sérültek.

Nem sokkal később a 81-es főúton, Mór és Felsődobos között, a korábbi baleset helyszínén újabb baleset történt. Egy Barkas autómentő és egy Volkswagen Transporter mikrobusz ütközött. A Barkas vezetőjét az elsődleges adatok alapján súlyos, a Volkswagen sofőrjét könnyebb sérülésekkel szállították a mentők kórházba. A járműveket a tűzoltók tolták le az útról, megszüntetve ezzel a forgalmi akadályt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!