Rendőrségi

2012.09.16. 09:18

Az elmúlt 24 óra bűnügyi eseményei

Lopott autók, trükkös tolvajok, ittas sofőrök, betörések, öngyilkossági kísérlet - sűrű hétvégéjük volt a Fejér megyei rendőröknek.

duol.hu

Székesfehérvári Rendőrkapitányság :

Seregélyesről családi ház betörésről érkezett bejelentés szombaton este. Az elkövető este hatolt be a házba, miután kifeszítette az ajtót. Négy laptopot és dohányárut vitt el. A lopási és rongálási kár pontos értéke egyelőre nem ismeretes.

Szombaton éjfél előtt a mentők segítséget kértek a táci körzeti megbízottól. A zászlósnak a mentősök elmondták, hogy egy székesfehérvári férfit keresnek, aki miután összeszólalkozott élettársával, öngyilkossági szándékkal beült az autójába, majd ismeretlen helyre távozott. A járművet a járőrök Székesfehérváron a Borszéki út mellett lévő mezőn észlelték és megpróbálták intézkedés alá vonni, de nem jártak eredménnyel. A keresett férfi által vezetett járművet nem sokkal később a Gaja csatornában megtalálták. Az autót vezető férfit erősen bódult állapota miatt nem tudták kihallgatni, ezért a mentők a Fejér Megyei Szent György Kórházba vitték. 

Dunaújvárosi Rendőrkapitányság :

Szombaton reggel bántalmazás miatt kért segítséget egy nő. A megállapítás szerint a hajnali órákban egy 31 éves rácalmási férfi bántalmazta a bejelentő barátnőjét. A férfi több alkalommal megütötte a nőt, aki könnyű sérüléseket szenvedett. A férfit előállították a rendőrök, és gyanúsítottként hallgatták ki a bántalmazás miatt.

Elvittek egy VW Transportert Dunaújváros, Vasmű út 11. szám elől. Az autóban szerszámok voltak. Az EWE-597 frsz-ú jármű 1985-ös évjáratú, kék színű, értékét a tulajdonos 600 000 Ft-ban adta meg.

Több ittas sofőrrel intézkedtek a járőrök 24 órás szolgálatuk alatt: Dunaújvárosban a Bartók úton, Ercsiben a Nyár utcában színeződött el a felkínált szonda.

A Dunaújvárost Nagyvenyimmel összekötő úton a körforgalomban hagyta el az utat egy BMW. Sérülés nem történt, de a 34 éves érdi sofőrről kiderült, hogy ittas. Az ittas járművezetések ügyében eljárást indított a rendőrség.

Sárbogárdi Rendőrkapitányság:

Szombaton reggel érkezett feljelentés szerint ismeretlen tettes Sárbogárdon megbontotta egy jelenleg üresen álló családi ház melléképületének tetőszerkezetét és alumínium épületállvány-darabokat vitt el. A lopási kár kb. 100 000 Ft, a rongálással az elkövető kb. 30 000 Ft kárt okozott.

Trükkös tolvajok jártal délelőtt Igar-Vám területén. Az Alkotmány utca egyik ingatlanán megjelentek ismeretlenek, vashulladék felvásárlási szándékkal bekéredzkedtek a sértett udvarára. Később pénzváltásra való hivatkozással kifigyelték hol tartja a sértett a pénzét és míg ketten elterelték a figyelmét, addig harmadik társuk besurrant a belső szobába és az asztalon lévő kis dobozból eltulajdonította a pénzt. A lopási kár 20 000 Ft.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság ügyeletese kérte bogárdi kollégái intézkedését egy menetrend szerint közlekedő autóbuszon történtek miatt. A Székesfehérvár – Sárszentágota között közlekedő autóbuszon a sofőrt az egyik utas szidalmazta, majd több alkalommal meglökte. A történtekkel kapcsolatban egy sárszentágotai lakost állítottak elő a járőrök.

Móri Rendőrkapitányság :

Rendzavaró módon viselkedő ittas fiatalokból álló csoportot szólítottak fel polgárőrök Móron, a Kórház utcában lévő éjjel-nappali élelmiszerüzletben az éjszaka folyamán. Az üzlethelyiségbe egy hat főből álló társaság ment be 23.00 óra körül. Egyikőjük zsebében összetört egy üvegpohár. Ittasak voltak és hangoskodtak, ami miatt az üzletben tartózkodó három szolgálatban lévő polgárőr egyike felszólította az egyik fiatalt, hogy viselkedjen rendesen. Ezt követően a bolt előtt szó szót követett, mire a korábban felelősségre vont fiatalember a polgárőrt a bolt ajtajának, falának lökte és szorította. A polgárőr könnyű sérüléseket szenvedett. A helyszínre érkezett járőrök intézkedés alá vonták a 18 éves fiatal férfit, aki ellenállást tanúsított és az intézkedő őrmesterre támadt. A 18 éves fiatal férfit előállították a Móri Rendőrkapitányság épületébe. Közfeladatot ellátó személy és hivatalos személy ellen elkövetett erőszak miatt indult vele szemben büntetőeljárás. Mindkét ügyben a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség jár el.

Gárdonyi Rendőrkapitányság :

Szombaton reggel tettek bejelentést, miszerint Velencén a Tábor utcai kemping területén két férfi vasat lop. Az intézkedő járőrök a helyszínen tetten értek egy 51 éves baracskai férfit és 48 éves társát, akik épp a már általuk kifűrészelt vaskerítés tartószerkezetének egy darabját próbálták feldarabolni. A két férfit elfogták, előállították a gárdonyi rendőrök. Gyanúsítottkénti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vette őket a rendőrség.

Eltulajdonítottak egy 1993-as évjáratú Toyota Hiace típusú gépkocsit Sukoró, Jávorfa utca 28. szám elől. Az autó szeptember 14-én 20.30 perckor még a helyén volt, eltűnését 15-én 07.05 perckor észlelte a tulajdonos. A DOZ-548 frsz-ú jármű értéke kb. 1 000 000 Ft. Az autó körözését elrendelte a rendőrhatóság.

Gárdony, Tövis utcában lévő hétvégi házba hatolt be ismeretlen tettes szeptember 9-15. közötti időszakban. A ház ablakát törte be az elkövető, dvd lejátszót, csaptelepeket, szerszámokat vitt el.

Közlekedési balesetek:

Az elmúlt 24 óra során Fejér megye közútjain összesen egy súlyos személyi sérüléssel végződő baleset történt. Egy Gánt felől Zámoly irányába tartó személygépkocsi letért az útról és az árokban állt meg. A sofőr súlyosan sérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!