Rendőrségi

2012.11.10. 10:37

A legmagasabb meteorológiai riasztást rendelték el Észak-Olaszországban

Róma - A Sandy hurrikán unokatestvérének nevezték el azt a ciklont, amely miatt szombat-vasárnap egész Észak-Olaszországban a legmagasabb katasztrófavédelmi riasztás lépett életbe.

MTI

Sárközy Júlia az MTI tudósítója jelenti:
    
Genovában zárva tartanak az iskolák, üzletek, piacok, múzeumok, temetők, aluljárók, sportstadionok, és minden szabadtéri eseményt betiltottak. Hasonló óvintézkedések léptek életbe az egész észak-nyugati Liguria tartományban.
   
A meteorológiai előrejelzések szerint az Egyesült Államok keleti partvidékét sújtó Sandy hurrikán "atlanti unokatestvére" szombaton éri el Itália északi részét, ahol szombat reggel kilenctől vasárnap délig a legmagasabb szintű riasztás lépett életbe.
   
A katasztrófavédelem intézkedései érintik Piemonte déli részét, Lombardiát, Emilia-Romagnát és Toszkánát is, valamint Szardíniát és az észak-nyugati Friuli Venezia Giuliát. A szakértők ciklont, elektromos vihart, erős széllökéseket és rendkívüli tengerhullámzást jeleztek.
   
A húsz nap óta víz alatt levő Velence városközpontjában újabb áradásra lehet számítani.
   
Olaszország déli részén ezzel egy időben meleg afrikai szél fúj, Szicíliában a hőmérséklet megközelíti a 30 fokot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!