Rendőrségi

2009.04.07. 12:58

A fiatalkorú bűnözés az idei kiemelt téma

Dunaújváros - Többezer gyermek részvételével zajlik majd az idei közbiztonsági (két)hónap Dunaújvárosban. A sorban a tizenegyedik programsorozat témája a fiatalkorú bűnözés.

Szigeti Sándor

A rendvédelmi szerveken kívül számos civil egyesület, alapítvány, a helyi polgárőrségek, a honvédség és nem utolsósorban az önkormányzat összefogásával valósul meg a 2009-es közbiztonsági hónap.

A szervezők többek között látványos rendvédelmi és technikai bemutatókkal,  sportrendezvényekkel, rajzpályázatokkal, szakmai fórumokkal, közlekedésbiztonsági nappal,  médiabeszélgetésekkel, valamint kiállításokkal készülnek. Mindezt egy igen szűk költségvetésből, 1 millió 250 ezer forintból valósítják meg, amelyhez a résztvevő szervezetek biztosítanak önrészt.    

Az idei év kiemelt témája a gyermek- és fiatalkorú bűnözés megelőzése.

Többezer fiatalt szeretnénk bevonni a lehető legváltozatosabb módon. Például a gyermeknapi bemutatókkal, vagy a Bringatúra időpontjára időzített közlekedésbiztonsági nappal - fogalmazott Szemenyei István irodavezető.

Szőke István, a szervező bizottság egyik koordinátora felidézte: tizenegyévvel ezelőtt még csak két napos volt a rendezvény, amely mára  hónapig tartó eseménysorozattá nőtte ki magát. 

Az érdeklődés óriási, ezt a tűzoltóság, a rendőrség, és a katasztrófavédelem jelenlévő képviselői is megerősítettek. Egyre több óvoda és iskola keresi meg őket azzal, hogy látogatást tenne tűzoltólaktanyában vagy a kapitányságon.

Dr. Kálmán András polgármester úgy fogalmazott: a város büszke lehet a rendezvényre, amely növeli az emberek biztonságérzetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!