Rendőrségi

2010.01.15. 08:57

60 ezerrel akarta megvesztegetni a rendőröket

Rendőröket akart megvesztegetni egy jogosítvánnyal nem rendelkező, autót vezető kínai férfi Nyíregyházán.

nincs nev

A külföldit őrizetbe vették, ellene a nyomozó ügyészség indított eljárást.- közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken.

A kisteherautóval közlekedő, 25 éves kínai állampolgárt a nyírségi nagyváros egyik utcájában csütörtökön állították meg igazolásra a rendőrök. Kiderült, hogy a budapesti lakosú férfi nem rendelkezik jogosítvánnyal - mondta a százados.
   
Hozzátette: a külföldi 60 ezer forintot ajánlott fel a rendőröknek, ha intézkedés nélkül elengedik, mire előállították a kapitányságra.
   
A szóvivő tájékoztatása szerint a rendőrség gyorsított eljárásban 70 ezer forint pénzbírsággal sújtotta a férfit, és egy évre eltiltotta a járművezetéstől is, hiába szerezne közben jogosítványt.
   
A vesztegetési kísérletről értesített Nyíregyházi Nyomozó Ügyészség a kínait őrizetbe vette; tettéért egytől, öt évig terjedő szabadságvesztésre is ítélheti a bíróság.
   
Fülöp Gergely megjegyezte, hogy az elmúlt néhány hónapban a nyíregyházi rendőrök már a harmadik alkalommal kezdeményeztek büntetőeljárást olyan személlyel szemben, aki korrupcióra akarta őket rávenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!