Rendőrségi

2017.06.29. 00:41

Rejtélyes haláleset: elrendelték a nyomozást

Emberölés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség a november elején holtan talált fiatal lány ügyében. (Frissítve)

MTI

December 1.: Elrendelték a nyomozást a rejtélyes halálesettel kapcsolatban (Részletek: itt!)


Péntek, 17:28 perc:
Az utóbbi napokban nem történt döntő fordulat a november 5-én megtalált fiatal lány holttestének ügyében. Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a DH-nak elmondta, szakértők bevonásával  továbbra is zajlanak a vizsgálatok. Mivel  a szakértői vizsgálatok során egyelőre nem merült fel idegenkezűség gyanúja, a rendőrség nem bűncselekmény ügyében, hanem közigazgatási eljárás keretében  folytat vizsgálatot az  ügyben. A holttest azonosítási eljárása  folyamatban van. Jelenleg a szóba jöhető eltűnt lányok DNS-mintáival hasonlítják össze a megtalált holttest DNS-ét.

Kommentelőink között többen felvetették, hogy újabb női holttesteket talált a rendőrség a napokban a Duna-parton. Kérdésünkre ezen feltevéseket is tételesen cáfolta a hatóság képviselője.




Szerda, 19:06 perc:

Míg a hatóság érezhetően hírzárlatot rendelt el, találgatások sora jelent és jelenik meg folyamatosan különböző - nem hivatalos - csatornákon. Az eltűnt személyek sorsával foglalkozó internetes honlap, a www.csellengok.net több bejegyzése szerint egy 16 éves, Alexandra nevű, dunaújvárosi lány holttestét találták meg november ötödikén, egyes állítások szerint a Duna-parton.

Több internetes hozzászólónk is hasonló bejegyzést tett világhálós kiadásunkon, azzal kiegészítve, hogy a lányt brutálisan meggyilkolhatták.

Kötelességünk hozzátenni, hogy ezen találgatások egyikét sem erősítette meg a rendőrség szerda estig!



Korábban:
Lapunk kedden reggel számos - nem hivatalos - forrásból úgy értesült, hogy a közelmúltban egy fiatal, tizenéves kamaszlány holttestét találták meg a városban. Kérdésünkre a rendőrség megerősítette, hogy november ötödikén valóban találtak egy holttestet Dunaújváros területén. R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az üggyel kapcsolatosan megjegyezte: a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon jelenleg is tart a személyazonosítási eljárás, valamint szakértők bevonásával a rendkívüli halál beálltának körülményeit is vizsgálják.

A DH-hoz beérkező információk szerint egy, a nyár elején eltűnt, dunaújvárosi lány  holttestét találta meg a rendőrség. Arra a kérdésünkre, hogy erőszakos cselekmény lehetett-e a halál oka, a rendőrségi szóvivő úgy válaszolt: jelenleg nem büntetőügyben, hanem közigazgatási eljárás keretében folytatják a vizsgálatot.

A nap során több, hivatalosan továbbra sem megerősített információ birtokába jutott lapunk. Ezek alapján úgy tudjuk, a hónap elején a Gárdonyi iskola tanulójának holttestét találták meg a rendőrök, a lányt valóban eltűnés miatt kereste a rendőrség június eleje óta, de azóta nem találták meg.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!