Rendőrségi

2012.10.27. 20:21

Rendőrautók a fehérvári peronon, bombafenyegetés a vonaton

A fehérvári pályaudvar 1-es peronján hat rendőr várta szombaton késő este, hogy befusson a vonat. A hangosbemondó ismételve közölte, hogy a Zágrábból Gyékényesen a Keleti-pályaudvarig közlekedő vonat az este negyed tizes érkezéshez képest 120 percet késik. A rendőrök folyamatosan kapták a híreket, utasításokat.

Szabó Zoltán


A készültség oka pedig az volt, hogy  valaki Magyarországról azzal fenyegetőzött telefonon, hogy bombát rejtett el a vonaton. Az ORFK  a fehérvári rendőrök közreműködését is kérte. Eleinte azt az információt kapták au utasok, hogy a szerelvényt a székesfehérvári vasútállomáson fogják átvizsgálni. Aztán módosultak a hírek.

Mégpedig úgy, hogy az Intercityt Siófok környékén megállítják és átvizsgálják, Fehérváron pedig csupán a felszállókat ellenőrzik, akárcsak az előző nyolc állomáson. A rendőrök is azért várakoztak a peronon. Aztán kiderült, hogy a vonatot már Zágrábban átvizsgálták, majd Murakeresztúron, sőt, Zalaegerszegen is.

Folyamatosan érkeztek tehát a hírek a szeles peronra, köztük az is, hogy Zalában elkapták a fenyegetőzőt, akit nyilván közveszéllyel fenyegetéssel gyanúsítanak majd. Végül az ORFK megköszönte a fehérváriak  közreműködését, és az akciót befejezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!