Rendőrségi

2012.08.18. 12:10

Lezuhant egy vitorlázórepülő Hajdúszoboszlón

Debrecen - Lezuhant egy vitorlázórepülő szombat délelőtt a hajdúszoboszlói repülőtéren, a pilótát mentőhelikopterrel kórházba szállították - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az MTI-vel.

MTI

Kovács Károly rendőr százados tájékoztatása szerint a gép mintegy 15 méter magasból csapódott a földbe.     A vitorlázórepülőt egy motoros gép húzta, amikor felszállás közben egy légáramlat megemelte a vontatott gépet, a másik fölé került, és a kötél lehúzta az orrát. Mindkét pilóta eloldotta a kötelet, de már nem tudták elkerülni a gép zuhanását.     A szerencsétlenül járt repülő pilótáját gerincsérüléssel szállították a debreceni Kenézy Kórházba, állapotáról a szóvivő nem tudott bővebb felvilágosítást adni. 

A rendőrség a közlekedésbiztonsági szervezet bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit, a helyszínelés jelenleg is tart - mondta el Kovács Károly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!