Rendőrségi

2012.08.07. 15:48

Elhallgatott munkahelyi baleset: ammóniaszivárgás volt egy fehérvári üzemben (frissítve)

Ammóniaszivárgás miatt vizsgálatot indított a katasztrófavédelem egy székesfehérvári üzemben. Egy hírportál értesülései szerint az eset vasárnap történt egy eloxálóüzemben, de a cég és a helyszínre érkező létesítményi tűzoltóság sem jelentette ezt a katasztrófavédelemnek.

MTI

A cég kedden késő délután a következő sajtóközleményt adta ki: vasárnap a Sapa Profiles Kft. eloxáló üzemében kis mennyiségű ammónia szabadult ki egy biztonsági nyomásszabályozó szelepen keresztül. A területen dolgozó karbantartók a problémát azonnal észlelték, és a gyáregységi tűzoltók bevonásával megtették a szükséges lépéseket a következmények elhárítása érdekében. A teljes körű kivizsgálás a hatóságok bevonásával jelenleg is tart. Megtették továbbá azokat a szükséges módosításokat, amelyek megakadályozzák, hogy a jövőben ismételten ilyen esemény fordulhasson elő.

Fontos kiemelni, hogy az ammónia kis mennyisége miatt és a hatékony kárelhárítás eredményeként sem a dolgozók, sem a vállalattal szomszédos lakosság, sem pedig a környezet nem volt kitéve veszélynek. Sajnálatos módon eddig a médiában ellenőrizetlen és illetéktelen forrásból származó, a valóságnak nem megfelelő információk jelentek meg az esettel kapcsolatban. 

A Sapa Profiles Kft. továbbra is kiemelten fontosnak tartja és szigorúan betartja a legmagasabb szintű környezetvédelmi, munkabiztonsági és foglalkozás-egészségügyi előírásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!