Rendőrségi

2012.08.22. 15:30

Álmában támadt az idős férfira a maszkos rabló

Nádasdladány - Brutális támadás ért szerda hajnalban egy ötven éves férfit Nádasdladányban. Saját házában támadt rá egy 25 éves, szintén helybéli férfi, aki miután a sértettet bántalmazta, elvette walkman-jét és mobiltelefonját, majd a bűncselekmény elkövetése után szinte szó szerint belesétált a polgárdi járőrök karjaiba - tájékoztatott a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

duol.hu

Németh-Kész Mónikától megtudtuk, hogy a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére szerda hajnalban futott be egy segélykérő hívás egy nádasdladányi rablással kapcsolatban. Mint később kiderült, egy ötvenéves helybéli férfire támadt rá maszkban és kesztyűben egy ismeretlen férfi. Miután a sértettre rátörte az ajtót, egyből annak ágyához lépett és ütlegelni kezdte. Eleinte egy, a szobában talált husánggal verte, amit a sértett éppen azért tartott, hogyha valaki rátámadna, akkor azzal védekezni tudjon.

Ezután felültette, majd a házban talált airsoft fegyverrel bántalmazta, ami ennek során össze is tört az idős férfi fején, miközben folyamatosan pénzt követelt tőle. Miután a sértett nem mondta meg neki, hogy hol tartja pénzét, kezeit megkötözte egy magával vitt telefonkábellel, és a WC-be zárta, majd közölte vele, hogyha utánamegy, megöli. Távozása előtt magához vette a sértett walkman-jét, telefonját és töltőjét.

Az 50 éves férfi a bűncselekmény során nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A mentők Székesfehérvárra, a Fejér Megyei Szent György Kórházba szállították.

A riasztás után a helyszínre siető polgárdi járőrök igazoltattak egy gyalogosan közlekedő férfit, akinél egy walkmant, egy mobiltelefont és egy töltőt találtak. Mivel a férfit akkor még nem tudták a bűncselekményhez kötni - tekintve, hogy a sértett csak később adott személyelírást az elkövetőről, illetve csak később derült ki, hogy pontosan milyen értékeket is vett magához -, így a járőrök elengedték.

A sértett tájékoztatása után azonban egyből kiderült, az igazoltatott férfi az elkövető, így a rendőrök azonnal a lakcímére mentek, és elfogták. A lakásában történt házkutatás során a fürdőszobában elrejtve előkerültek az eltulajdonított értékek is.

A két férfi korábban egy közeli település kocsmájában ismerkedtek össze. Ezután a fiatalember egy tervezett adás-vétel során járt az idős férfi házában, és ekkor figyelt fel egy nagyobb pénzkötegre, amiért az éj leple alatt visszament.

Az elkövető által a bűncselekményt követően eldobott maszkot illetve kesztyűt – rajta a férfi DNS-vel – "HÁCCS", a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kilenc éves német juhász kan kutyája találta meg, miután szagot fogott a fiatalember által korábban viselt és hátrahagyott bukósisakról.

Miután a rendőrök elfogták a 26 éves szintén nádasdladányi férfit, a sértett a hangja illetve ruházata alapján egyből felismerte benne támadóját.

A fehérvári nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki felfegyverkezve elkövetett rablás elkövetése miatt. A férfit – aki korábban már négyszer volt büntetve és egy hónapja szabadult előzetes letartóztatásából – a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!