Rendőrségi

2012.05.31. 17:39

Tizenhét magyar sérült meg egy törökországi buszbalesetben

Isztambul/Budapest - Tíz embert már kiengedtek a kórházból a magyarokat szállító turistabusz csütörtöki törökországi balesetében könnyebben megsérült 17 magyar turista közül.

MTI

Mint Kiss Gábor isztambuli főkonzul az MTI-t telefonon tájékoztatta, a Haris Travel magyar utazási iroda 34 embert szállító autóbusza a délnyugat-törökországi Bodrum közelében összeütközött egy török személygépkocsival. A buszon 30 magyar turista és 4 főnyi török kiszolgáló személyzet utazott. A balesetet a török gépkocsi okozta, amely a busz oldalának ütközött. A busz nem borult fel.
   
A balesetnek a magyar utasok közül 17 könnyebb sérültje van, őket - mint azt a főkonzul az MTI-nek késő este elmondta - két bodrumi kórházba szállították. Az egyikben 10, a másikban 7 sérültet részesítettek orvosi ellátásban. A főkonzul szerint az első kórházba szállított 10 magyar turistát este már ki is engedték, míg a másik kórházban tartott 7 sérült közül 5-öt valószínűleg ugyancsak még éjszaka előtt kiengednek. Megfigyelés céljából 2 magyar turistát ugyanakkor egyelőre  még benntartanak a kórházban, egyikül kulcscsont-repedést szenvedett, míg a másik az arcán sérült meg.
   
A főkonzul elmondta, hogy felvették a kapcsolatot az utazást szervező irodával, a Haris Travellel. Az iroda képviselői elmondták, hogy az útból még három nap lett volna hátra. A csoport tagjai közül többen közölték, hogy a történtek ellenére folytatni kívánják az útjukat, az ő számukra biztosítják a szükséges járművet. Néhányan ugyanakkor jelezték, hogy haza kívánnak utazni, esetükben a biztosító gondoskodik a hazautazásról.
   
A gépkocsi utasa - egy török állampolgár - súlyos sérüléseket szenvedett, őt egy izmíri kórházba szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!