Rendőrségi

2012.05.12. 17:03

Százkilós bomba, hatszáz kitelepített Sárkeresztesen

Sárkeresztes - Este 20 óra 15 perckor szétszerelték a tűzszerészek azt a II. világháborús bombát, amit földmunka során találtak Sárkeresztesen. A robbanószerkezetet Budapestre szállítják, a lakók hazamehettek - tájékoztatott R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságszóvivője.

Klecska Ernő

A lakók, akiket a község óvodájában és általános iskolájában helyezték el, így hamarosan visszatérhetnek otthonaikba.



Előzmények

Száz kilogrammos második világháborús bombát találtak szombaton a falu egyik családi házának udvarán, ezért közel hatszáz embert kellett kitelepíteni. Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, a Kossuth utcában földmunka közben találtak rá a feltehetően a repeszromboló bombára.



Ötszáz méter sugarú körben minden ingatlant kiürítettek, a 81-es főutat és a Mohára vezető bekötőutat teljes szélességében lezárták. A főút mellett egy benzinkút is érintett. A katasztrófavédelem közreműködésével a Kossuth, a Radnóti, a Dózsa és a Jókai utcából, valamint a Móra Ferenc utca egy részéről is ki kellett üríteni a lakókat, ami összesen 212 családi házat és 568 embert jelent - tájékoztatott R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A lakókat ideiglenesen a község óvodájában és általános iskolájában helyezték el. 

Este hét után nem sokkal a tűzszerészek megkezdték a bomba hatástalanítását.

A II. világháborús robbanótestet a tűzszerészek este 8 órára elszállították a helyszínről, ezt követően a 81-es főúton az útzárat a rendőrség feloldotta, és a lakók visszatérhettek otthonaikba. Az eset során személyi sérülés nem történt.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!