Rendőrségi

2012.04.21. 07:50

Hamis potencianövelők Indiából

Budapest - Több mint 600 kilogrammnyi hamis potencianövelő tablettát találtak pénzügyőrök egy Indiából érkezett küldeményben - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton az MTI-vel.

MTI

A NAV szakemberei a Liszt Ferenc-repülőtéren választották ki vizsgálatra a postai küldeményt, amelyet a belföldi címzett Ukrajnába kívánt továbbítani. A csomagban több mint egymillió darab kék színű tablettát találtak, amelyekről a védjegyjogosult megállapította, hogy az eredetire megtévesztésig hasonlító hamisítványok.
   
A pénzügyőrök a 221 millió forint értékű tablettákat lefoglalták, és áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek az illetékes pénzügyi nyomozóknál.
   
Hozzáfűzték: egy héten belül második alkalommal találtak hamis potencianövelő tablettákat. Az elmúlt hétvégén a pénzügyi nyomozók egy békéscsabai házaspárt vettek őrizetbe, mert házukban 300 millió forintnyi értékű rossz minőségű szert találtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!