Rendőrségi

2012.04.24. 09:44

Felfüggesztett börtönre ítélték a verekedő rendőr

Jogerősen egy év, végrehajtásában négy esztendőre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla egy jánoshalmi rendőrt, aki háromszor is arcon ütött egy férfit; az ügyben hamis tanúzás miatt eljárás indulhat négy rendőr ellen.

MTI

A sértett 2010. május 2-án este hazafelé tartott a szórakozásból három barátjával Jánoshalmán. Egyikük betért a helyi rendőrőrs udvarára, és ott leszakított egy szál virágot, hogy hazavigye a barátnőjének. A sértett követte őt, két társuk az utcán várakozott.

Amikor a rendőrök meglátták a történteket, kimentek az épületből, hogy felelősségre vonják az udvarra betérő két férfit. Öt rendőr - köztük a zászlósi rendfokozatban szolgáló vádlott - belökdöste a sértettet az épületbe. Amikor a férfi belépett az ajtón, a vádlott háromszor arcon csapta, a harmadik ütés után a sértett térdre rogyott.

Ezt követően a rendőrök köztisztasági szabálysértés elkövetése miatt helyszíni bírságot szabtak ki a két férfira: a sértett 10 ezer, a virágot letépő barátja 20 ezer forintos büntetést kapott, ezt mindketten tudomásul vették.

A rendőrséget elhagyva a sértett elment az orvosi ügyeletre, ahonnan kivizsgálásra kórházba küldték, mint kiderült, a férfi dobhártyája a bántalmazás következtében elrepedt, emellett a halántéka is megzúzódott. Bár a sérülések nyolc napon belül gyógyultak, a férfinál - a szakértői vélemény szerint - enyhe fokú halláscsökkenés maradt vissza, ez enyhe fokú egészségkárosodásként értékelhető.

A táblabíróság hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettében és könnyű testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és ezért jogerősen egy év, végrehajtásában négy esztendőre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta. Az ítélőtábla a vádlottat előzetes mentesítésben részesítette, ezért - ha felettesei is úgy látják - tovább dolgozhat rendőrként.

A tárgyaláson a rendőrzászlós - korábban tett nyilatkozataival szemben - elismerte bűnösségét. Ezért a bíróság megküldi az ügy iratait a Kecskeméti Nyomozó Ügyészségnek, azzal: fontolják meg, hogy hamis tanúzás bűntette miatt eljárást indítsanak azzal a négy rendőrrel szemben, aki úgy vallott: nem történt bűncselekmény a jánoshalmi rendőrőrsön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!