Rendőrségi

2012.03.21. 14:44

Ereszcsatornát akart lopni két baracsi férfi a templomkertből

Baracs - Lopás miatt indult büntetőeljárás a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon két baracsi férfivel szemben, akik egy 40 000 forintot érő ereszcsatornát akartak eltulajdonítani a baracsi templomkertből, de a polgárőrök tetten érték őket, így a lopás meghiúsult.

Dunaújvárosi Hírlap

Baracson az Ady Endre utcából telefonált be kedden este nyolc óra után a Dunújvárosi Rendőrkapitányság Ügyeletére egy polgárőr, hogy ismerősével együtt elfogtak két férfit, akik a templom területéről tulajdoníthattak el három darab mintegy hét méter hosszú réz ereszcsatorna darabot. A két férfire a bejelentő barátja figyelt fel, amikor a polgárőrhöz ment, aki a templom közelében lakik. Később együtt mentek ki az utcára, ahol azt látták, hogy a két alak valamilyen hosszú tárgyat cipel, és amikor közelebb mentek hozzájuk, akkor bebújtak a bokorba, miközben a korábban náluk lévő ereszcsatorna darabokat eldobták.

Amíg a járőrök ki nem értek, a polgárőr és annak társa tartotta vissza a helyszínen a két elkövetőt. A 37 és a 20 éves baracsi férfiakat a rendőrök előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol mind a ketten gyanúsítottként lettek kihallgatva. Ennek során magát a lopást elismerték, de azt nem, hogy az ereszcsatornát ők bontották volna le az épület oldaláról.

A nyomozók a fiatalabb férfit bűnügyi őrizetbe vették, míg idősebb társát szabadon engedték - közölte lapunkkal Németh-Kész Mónika, a rendőrség szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!