Rendőrségi

2012.03.30. 09:51

Dunasori támadás: grafika alapján keresik a tettest és társát

Dunaújváros - A Dunasor 5. szám előtt támadott meg hátulról ismeretlen férfi egy a lépcsőházba belépő nőt, március 21-én kora délután. A támadó az asszony nyakláncát tépte ki a nyakából majd elmenekült. Szemtanúk segítségével a támadóról grafikai rajz készült - a feltételezhető társáról is.

Dunaújvárosi Hírlap

Tanúk segítségével a támadóról grafikai rajz készült. A férfi 20-30 év közötti, körülbelül 180 cm magas, 70-80 kg súlyú, vékony testalkatú, sötét fekete hajú, átlagos frizurájú, barna bőrű. Arca vékony, álla hegyes, keskeny orrú. Sötét ruhában volt - részletezte a rendőrség szóvivője, R. Szabó Ágnes.

A rendőrség információi szerint a támadónak volt egy társa, aki ez idő alatt a ház előtt állt. A társ jóval fiatalabbnak tűnt, 15-17 éves lehet. Mintegy 170 cm magas, sportos testalkatú, fekete hullámos hajú, kreol bőrű, vastag ajkú, orra szélesebb az átlagnál. Feltűnő volt, hogy az időjáráshoz képest könnyen volt öltözve. Térd fölé érő világos színű – talán mintás – nadrágot viselt, piros, vagy vörös színű rövid ujjú garbó volt a felső ruházata. Az utcán álló férfiről is készült grafikai rajz. A támadást követően nem azonnal futott el, de néhány másodperc elteltével a Móricz iskola felé elszaladt - tudtuk meg a szóvivőtől.

A rablás ügyében a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság indított büntetőeljárást. A rendőrség az eljárás sikeres lefolytatása, az elkövető(k) mielőbbi gyors felderítése érdekében a lakosság segítségét kéri. Aki felismeri a grafikai rajzokon szereplő személyeket, azonosításukban a hatóság segítségére tud lenni, vagy egyéb az ügy szempontjából lényegi információval bír jelentkezzen a 25/510-510-es központi számon és kérje az újvárosi nyomozókat. Bejelentés tehető a 107-es, 112-es segélyhívó számok bármelyikén, vagy személyesen a Dunaújváros, Szentgyörgy u. 1. szám alatt lévő rendőrkapitánysági épületben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!