Rendőrségi

2012.03.29. 14:27

Bravúr: újabb rablót fogtak a dunaújvárosi rendőrök

Dunaújváros - A helyi rendőrkapitányság nyomozói újabb rablótámadás elkövetőjét vették őrizetbe. Egy büntetett előéletű 36 éves dunaújvárosi férfi még februárban támadta meg áldozatát, majd miután leütötte, elvette értékeit. A rendőrök az elrabolt mobiltelefonon keresztül jutottak el hozzá.

Dunaújvárosi Hírlap

A rendőrség információ szerint az elkövető még február 12-ére virradó éjszaka a Kádár-völgyben támadott meg egy férfit. Hátulról közelítette meg, majd egy tárggyal leütötte, és magához vette annak iratait, valamint készpénzét és mobiltelefonját. A sértett a bűncselekmény során könnyen sérült. Az akkor még ismeretlen elkövető által eltulajdonított okmányokra, valamint a mobiltelefonra a dunaújvárosi nyomozók körözést adtak ki, majd adatgyűjtésbe kezdtek.

Mint kiderült, a sértett bankkártyájával több esetben is megpróbáltak pénzt felvenni, de sikertelenül. Az is kiderült a nyomozás során, hogy a mobiltelefont a bűncselekményt követően több SIM-kártyával is használták. Ezen információ alapján jutottak el szerdán a nyomozók a 36 éves többszörösen büntetett előéletű dunaújvárosi férfihez.

A házkutatás során a telefon ugyan nem került elő, de több olyan okmányt is megtaláltak a rendőrök, amik a februári bűncselekmény sértettjének nevére voltak kiállítva. Ezek lefoglalásra kerültek ugyanúgy, mint azok a személyes iratok is, amik két másik férfi nevére szóltak. Mint időközben kiderült, ezen személyektől korábban szintén eltulajdonították azokat - részletezte Németh-Kész Mónika, a rendőrség szóvivője.

Miután a férfit előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, gyanúsítottként hallgatták ki a rablással kapcsolatban, melynek során a terhére rótt bűncselekmény elkövetését részben beismerte. A nyomozók közben egy másik házkutatás során a keresett mobiltelefont is megtalálták. A férfit kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették - közölte a szóvivő.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!