Rendőrségi

2012.01.16. 14:17

Rendőrkézen két 24 éves kábítószer-díler

Dunaújváros - A rendőrség egy héttel ezelőtt fogott el egy 24 éves férfit, aki kábítószert terjesztett. A nyomozás során húsz embert hallgattak ki a dunaújvárosi rendőrök, így jutottak el egy másik terjesztőhöz is.

Dunaújvárosi Hírlap

A dunaújvárosi nyomozók még múlt hét hétfőn fogták el, majd hallgatták ki a férfit, miután az egy nappal korábban indult nyomozás során felmerült, kábítószert terjeszt. A díler úgy került a rendőrség látókörébe, hogy egy bejelentés nyomán a rendőrök elfogtak négy férfit egy dunaújvárosi hotelben. Egyiküket terjesztéssel, míg hármukat fogyasztással gyanúsították meg, köztük egy fiatalkorút. Az ő kihallgatásukat követően jutottak el a másik terjesztőhöz, a 24 éves férfihez.

A nyomozók mind a három fogyasztónál találtak a ruházatukban kábítószergyanús anyagot, amiket lefoglaltak. Ugyanúgy, mint azokat a porokat, és tablettákat, valamint „dizájner” drogot, illetve kábítószer fogyasztásához használatos pipát, amit a dunaújvárosi hotelben lakó 25 éves férfinél találtak a házkutatás során. A rendőröknek itt segítségére volt a főkapitányság Helyszínelő Alosztályának két éves „Tigi” nevű hollandjuhász kutyája, aki a különböző kábítószereket a hűtőben és a mélyhűtőben jelezte, valamint a vásárlók által elrejtett porokat is megtalálta a lépcsőház folyosóján a muskátlis dobozokban.   

A férfi - akiről kiderült, hogy évek óta rendszeresen vásárolt drogot és ellene már korábban is folyt kábítószerrel való visszaélés miatt eljárás a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon - kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe került. Jelenleg azonban már szabadlábon védekezik.  

A másik terjesztőnél elfogását követően a dunaújvárosi nyomozók szintén házkutatást tartottak, ahol ugyancsak „Tigi” kutya volt az, aki segített nekik. A férfi lakásában és az autójában is találtak kábítószert. A hollandjuhász kutyus egy anyagmaradványokkal szennyezett mérleget a férfi ruhái között találta meg, míg gazdájának jelezte a férfi hátizsákját is, amiben szintén szennyezett zacskókat találtak. A keresés a parkolóban álló gépkocsinál folytatódott, aminek ülése alatt „Tigi” egyből jelezte a kábítószert, majd orrával a kézifék felett lévő könyöklőre mutatott, amit csak nehézségek árán sikerült a nyomozóknak kipattintaniuk, de nem hiába. Onnan ugyanis több száz gramm fű, illetve por került elő, illetve szárított mexikói varázsgomba is, mely szintén szerepel a tiltott drogok listáján.

A rendőrök természetesen mindegyik lefoglalt kábítószergyanús anyagot vegyész szakértőnek küldték meg, illetve az eljárás alá vont személyektől vizeletmintát vetettek, melyet toxikológiai szakértőnek küldtek meg.

A fiatalember kihallgatása során nem tett vallomást. A férfit – aki ellen korábban már két alkalommal is folyt eljárás hasonló bűncselekmény elkövetése miatt – a rendőrök őrizetbe vették. Azóta az ügyészség indítványára a Székesfehérvári Városi Bíróság előzetes letartóztatását is elrendelte - tájékoztatta a dh-t Németh-Kész Mónika, a rendőrség szóvivője.

A dunaújvárosi nyomozók a napokban mintegy húsz olyan fiatalt állítottak elő a kapitányságra, akikkel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy a 24 éves férfitől vásároltak drogot. A rendőrök mindegyiküket kihallgatták, és vizeletmintát is vetettek tőlük. A nyomozók információi alapján azonban még további fogyasztók előállítása várható a következő hetekben. Így nem kizárt, hogy az ügy tovább szélesedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!