Rendőrségi

2012.01.28. 12:28

Már megint a Gina a hibás

Mérgezés gyanújával szállítottak kórházba szombatra virradóra három fiatalt egy lágymányosi szórakozóhelyről; a rendezvényt szervező társaság arról számolt be, hogy a Gina nevű kábítószertől lettek rosszul a fiatalok.

MTI

Az index.hu szombaton arról számolt be, hogy információjuk szerint a Gina nevű drog miatt kellett mentőt hívni három húsz év körüli fiatalhoz egy fővárosi szórakozóhelyhez.
   
Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta, hogy két fiút és egy lányt vittek hajnalban kórházba. A fiúk állapota nem volt túl súlyos, a lánynak viszont légzési problémái voltak, őt még a mentőautóban intubálni kellett.
   
A rendezvényt szervezői a Facebook közösségi oldalon azt írták: a pénteki "SHIFT party alatt 3 fiatal rosszul lett Gina nevű kábítószertől és a mentő elszállította őket". Sajnos a szigorú biztonsági ellenőrzések ellenére, valakik mégiscsak bejuttatták a szert a szórakozóhelyre - tették hozzá.
   
A szervezők a rendezvényt lefújták, és a Facebookon azt tették közzé, hogy "az elszállított fiatalok javuló egészségi állapotban vannak, és maradandó egészségkárosodás nélkül felépülnek".
   
Mint fogalmaztak, "úgy érezzük, hogy a megtörtént események miatt, elveinkkel összeegyeztethetetlen a Shift-sorozat továbbműködtetése".
   
A GHB, más néven Gina jogilag kábítószernek minősül, ezért tiltólistára került; fogyasztása a törvényi előírásoknak megfelelően szankciókkal jár. A GHB színtelen, olajszerű folyadék, de megtalálható por és kapszula formájában is, eredetileg altatóként alkalmazták.
   
Szerda hajnalban egy fiatal férfi meghalt, egy életveszélyes, egy pedig könnyű mérgezéssel került kórházba, miután egy debreceni lakásban a Gina tudatmódosító szerből fogyasztott. Azóta a két férfit már hazaengedték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!