Rendőrségi

2012.01.17. 07:54

Leköpte a buszsofőrt, mert nem kapott kedvezményes jegyet

Leköpött és bántalmazott egy buszsofőrt egy makói férfi, a börtönből a közelmúltban szabadult gyanúsított azért támadt a járművezetőre, mert nem adott neki kedvezményes jegyet - tájékoztatott a rendőrség kedden.

MTI

A 31 éves férfi hétfő délután a Csanádpalota és Makó között közlekedő buszról a jéggyári megállónál szállt le, és előtte leköpte a sofőrt. Utóbbi utánament, és kérdőre vonta, a férfi erre kétszer is megütötte a járművezetőt - mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A támadót egy utas fogta le, míg egy másik leintett egy rendőrautót. Az elkövető közben elmenekült, de a személyleírás alapján a rendőrök elfogták. Kihallgatásakor elmondta, azért volt mérges a buszsofőrre, mert amikor korábban otthon hagyta az igazolványát, nem engedte 90 százalékos kedvezménnyel utazni - közölte a százados.

A gyanúsítottal szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás, várhatóan harminc napon belül bíró elé áll. A sofőr könnyebben sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!