Rendőrségi

2011.11.03. 18:44

Gyöngyöspata - holtan találták a Véderő parancsnokát

Holtan találták Eszes Tamást, a Véderő elnevezésű szervezet vezetőjét csütörtök este bejelentett lakcímén, a Heves megyei Gyöngyöspatán - tájékoztatott a rendőrség.

MTI

A helyszíni szemle este 7 órakor még folyamatban volt - közölte Lázár Levente, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Az MTI helyszínről származó információi szerint Eszes Tamás, aki a Gyöngyöspatán júliusban megrendezett időközi polgármester-választáson a voksok 10,4 százalékával a negyedik helyen végzett, feltehetően önkezével vetett véget az életének. A faluban terjedő hírek szerint felakasztotta magát.

A férfi - aki civilben karateoktatóként is tevékenykedett - állítólag karateedzést tartott volna csütörtökön este a településen, de miután hiába várták a tanítványok, a keresésére indultak, és így bukkantak rá a holttestre a Jókai utcai épületben.

Gyöngyöspata azt követően került a közfigyelem középpontjába, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március elejétől két héten át járőröztek a településen, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt.

Az április 22. és 24. közötti időszakra a település határába katonai és önvédelmi alapismereteket oktató tábort hirdetett a Véderő, de a rendezvény megnyitását a rendőrség megakadályozta. A tábornyitás napján 267 roma nő és gyermek távozott a településről Csillebércre és Szolnok-Tiszaligetre néhány napra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!