Rendőrségi

2011.06.24. 08:12

Ütlegelés egy póló miatt

Adony - Egy 27 éves helybélit többször megütött egy 39 éves férfi szerda este - az ürügy egy eltűnt póló volt...

Dunaújvárosi Hírlap

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság ügyeletére szerda este negyed nyolc körül érkezett bejelentés egy adonyi bántalmazásról. Az ügyeletes a bejelentést követően azonnal a megadott adonyi címre, a Piac utcába küldte a helyi járőröket, ahol lakásán várta őket a 27 éves sértett, aki elmondta, hogy barátaival együtt a Duna-partról tartottak hazafele biciklivel, amikor a Szent István utca közepén járva, odalépett hozzájuk egyik ismerősük és csak annyit kérdezett tőle, hogy „Hol a póló?”, majd választ nem várva orron, majd pofon ütötte a sértettet, aki ettől leesett a kerékpárjáról. A bántalmazó azonban még ezt követően is tarkón ütötte, majd szájba rúgta. Ennek következtében a sértettnek letörött egy darab a fogából, illetve vérezni kezdett az orra. A támadó ekkor a társaságban tartózkodó egyik polgárőr felszólítására abbahagyta a bántalmazást, majd elnézést kérve távozott a helyszínről - részletezte az esetet Németh-Kész Mónika, a rendőrség szóvivője.

A rendőrök a bűncselekménnyel kapcsolatos releváns információkat gyűjtötték be, amikor a sértett lakásán megjelent az elkövető, akit egyből elő is állították az Adonyi Rendőrőrsre, míg a sértetthez időközben mentőt hívtak, akik beszállították őt a dunaújvárosi kórházba. Ott kiderült sérülései nyolc napon belül gyógyulóak.

A 39 éves adonyi férfit a nyomozók garázdaság elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, de vallomást nem tett.

Később kiderült, a gyanúsított pólóját valaki a délután folyamán a Dunába dobta, így valószínűsíthetően ő azt feltételezte, hogy az a sértett volt, és a bántalmazást megtorlásnak szánta - tette hozzá a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!