Rendőrségi

2011.06.10. 08:00

Súlyos baleset a 6-oson: segédmotorossal ütközött egy kisteherautó

Kisteherautóval ütközött és súlyosan megsérült egy segéd-motorkerékpárral közlekedő férfi péntek reggel hét óra körül a 6-os főúton a város határában.

Dunaújvárosi Hírlap

 

A rendőrség információi szerint az idős férfi a főúton haladt Pécs felől Budapest irányába, majd a 66+500 km szelvénynél szeretett volna lekanyarodni egy mellékútra. Kitette az irányjelzőt jobbra, viszont balra a felezővonalhoz húzódott, így a mögötte haladó Fiat kisteherautó sofőrje azt feltételezte, hogy balra fog kanyarodni  tekintettel arra, hogy jobbra nem volt út   így  megkezdte jobbról a két keréken haladó férfi kikerülését. A motoros ennek ellenére jobbra fordult, és a főút melletti  gyalogosok által is rendszeresen használt  ösvényre akart hajtani. A baleset elkerülhetetlen volt, a két jármű összeütközött.

 

A szerencsétlenül járt  idős férfi súlyosan megsérült. A mentők medencetörés gyanújával szállították a Szent Pantaleon kórházba a sérültet. A kisteherautó sofőrje nem sérült a balesetben.

A szonda sem a motorosnál, sem a teherautó-sofőrnél nem színeződött el - tájékoztatta lapunkat Németh-Kész Mónika, a rendőrkapitányság szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!