Rendőrségi

2011.06.24. 13:43

Előállították a meggytolvajokat

Kálóz - Három nőt buktatott le a kálózi polgárőr, akik egy 80 éves néni kertjében a meggyfáról több kilogramm gyümölcsöt szedtek csütörtök délben.

Dunaújvárosi Hírlap

A polgárőr azonban hajthatatlan volt, és magától a tulajdonostól szerette volna mindezt hallani. Ő azonban többszöri kiabálásra sem jött ki a házból. Mint később kiderült azért, mert otthon sem volt.  Mivel az engedélyadás nem tisztázódott, ezért a polgárőr értesítette a történetekről a Sárbogárdi Rendőrkapitányság ügyeletesét, aki azonnal a helyszínre irányította a járőröket. A meggyszedő nők azonban annak ellenére, hogy a polgárőr maradásra szólította fel őket, hazaindultak. Időközben a 80 éves asszony is hazaérkezett, és elmondta, hogy senkinek nem adott engedélyt a meggyszedésre. Így a járőrök már ezen információ birtokában vonták ellenőrzés alá néhány méterrel odébb a 33, 26, illetve 21 éves kálozi nőket. Három kilogramm meggy volt náluk. Mindegyiküket előállították a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra, ahol elszámoltatásukat követően őrizetbe vételük mellett megindult velük szemben a szabálysértési eljárás - tájékoztatta lapunkat Németh-Kész Mónika, a megyei kapitányság szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!