Rendőrségi

2011.06.02. 14:15

Édesanyja kocsijával lógott meg a tini

Kulcs - Egy tizenhét éves fiú kedden reggel fogta édesanyja kocsikulcsát, és magával vitte Suzuki Marutiját, annak ellenére, hogy a fiatal még vezetői engedéllyel sem rendelkezik.

Dunaújvárosi Hírlap

Az 51 éves asszony egész nap várta haza a fiát, aki még másnapra sem került elő, így elment, hogy bejelentést tegyen fiával kapcsolatban a Gyermekjóléti Szolgálatnál, ahol értesítették a rendőrséget. Az édesanya tudta, hogy fiának Ercsiben vannak barátai, azt feltételezte, hogy oda mehetett - a rendőrök ezen információ birtokában kezdték keresni az autót és a fiút Ercsiben.  Az ercsi járőrök fél óra elteltével rá is bukkantak a keresett Suzuki Marutira a település Kárpáthy utcájában.

A házban – ami előtt az autó parkolt – a 17 éves fiút is megtalálták, akit előállítottak az Ercsi Rendőrőrsre, miközben édesanyját értesítették. Később kiderült, hogy a fiú a keddi napot és éjszakát barátai társagában töltötte, akikkel együtt az autóval furikáztak Ercsiben, illetve Iváncsán. A fiú meghallgatása során is elismerte, hogy Kulcsról Ercsibe jövet, ő vezette az autót.

Tekintettel arra, hogy édesanyja jármű önkényes elvétele miatt nem élt magánindítvánnyal fiával szemben, így amiatt büntetőeljárás nem indul a fiúval szemben, viszont a vezetői engedély nélkül vezetés miatt a rendőrök megindítják vele szemben a szabálysértési eljárást - tájékoztatta lapunkat Németh-Kész Mónika, a rendőrség szóvivője.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!