Rendőrségi

2011.06.20. 08:57

Brutális rablás Kecskeméten (frissítve)

Kecskemét - Betörtek egy 60 éves nő és 51 éves élettársa lakásába, és brutálisan bántalmazták őket ismeretlenek hétfő hajnalban Kecskeméten; a rendőrség tájékoztatása szerint a nőt súlyos, a férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

MTI

 Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta: a rendőrség ügyeletére a sértett nő telefonált be. Az ügyben a rendőrség életveszélyt okozó testi sértés miatt indított eljárást - tette hozzá a főhadnagy.
   
A város központjához közeli Fecske utca egy részét a rendőrség lezárta, egyelőre senkit sem engednek ott közlekedni - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. A rablás egy Bem utcai családi ház lakásában történt, amelynek a Fecske utca felől van a bejárata.
   
A sértettek egyik lakótársa, egy idősebb asszony az MTI-nek elmondta: reggel 5 óra után elment bevásárolni, fél 6 előtt, amikor hazaérkezett, az udvaron találta a vérző fejű sértettet. A nő azt kérdezte tőle, hogy látta-e a rendőröket, akiket azért hívott, mert az ablakon keresztül betörtek a lakásába, és bántalmazták őt és az élettársát. A asszony hozzátette: a nővel együtt bement a lakásba, ahol a szobában mozdulatlanul, véresen feküdt az ágyban a másik sértett.
Kitért arra, hogy a rendőrök és a mentők néhány perc múlva a helyszínen voltak.
   
A lakótárs elmondása szerint a nagyobbrészt önkormányzati tulajdonú Bem utcai házban 4-5 család él. A két megtámadott ember a saját tulajdonú lakrészében lakik. Mindketten személygépkocsival rendelkeznek, a férfi a megyei kormányhivatal egyik szakigazgatási szervének az alkalmazottja. Mint az asszony hozzátette, a két sértett rendezetten él, jó viszonyt ápol a házban lakó családokkal. 
   
A támadás helyszínén még délelőtt 11 órakor is tartott az aprólékos helyszínelés. A mellékutcában lévő épületszárny - a sértettek lakása - alacsonyan lévő ablakának látszólag sértetlen üvegezett szárnyai az épület előtt voltak leállítva a fűre. A ház előtti járda kordonnal van lezárva, de a lakókat a rendőrök már beengedték az épületbe.
   
Nyíkos Tamás rendőrségi szóvivő az MTI kérdésre elmondta: a sértett férfi életveszélyes koponyasérülést szenvedett, ezért életmentő műtétet hajtanak végre rajta a kecskeméti kórházban, a nőt súlyos sérülésekkel ápolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!