Rendőrségi

2011.01.11. 13:04

Frenki, a rendőrkutya a betörő házáig vezette a zsarukat

Egészen az elkövető házáig vezette a rendőröket a Frenki névre hallgató nyomkövető kutya Jászapátiban egy üzlettől, ahová hétfő hajnalban betörtek - közölte a rendőrség kedden.

MTI

A bolthoz egy állampolgári bejelentés nyomán vonultak ki a rendőrök, akik a szemle során megállapították, hogy valaki az ajtót befeszítve bejutott a helyiségbe és onnan 15 ezer forint értékű dohányárut vitt el. Az elkövető ezzel 20 ezer forint rongálási kárt is okozott az üzemeltetőnek - mondta a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
   
Veres Éva tájékoztatása szerint a rendőrök a helyszínre nyomkövető kutyát kértek abban a reményben, hogy az elkövető még nem járhat messze. Frenkit az üzlet bejárati ajtajából indították el, majd a kutya mintegy két kilométer után megtorpant egy helybeli lakos házánál. A rendőrök előállították az ott lakó 39 éves férfit, aki beismerte a bűncselekmény elkövetését. A férfit őrizetbe vették és betöréses lopás miatt eljárást indítottak ellene.
   
A nyomkövetésre kiképzett 10 éves Frenki 2009 óta dolgozik Kutik József törzszászlóssal, azóta már több sikeres felderítést hajtottak végre közösen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!