Rendőrségi

2010.10.05. 14:21

Kábítószer-termesztők buktak le Csengerben és Csengerújfaluban

Kábítószer-termesztők buktak le Csengerben és Csengerújfaluban; a rendőrség 10,5 kilogramm, 11 millió forint értékű, magas hatóanyag-tartalmú indiai vadkendert foglalt le a két településen - közölték a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai sajtótájékoztatón Nyíregyházán kedden.

MTI

A Csengerben egy 46 éves férfi, 20 éves fia és 20 éves veje a család három portáján termesztette eladásra a kábítószer hatóanyag-tartalmú növényt, s a velük együtt eddig négy vásárló is lebukott - mondta Bakos Olivér alezredes, az ügyben a nyírségi főkapitányság felderítő osztályának munkatársaival együtt nyomozó mátészalkai rendőrkapitányság megbízott vezetője.     Hozzátette: Csengerújfaluban egy 42 éves férfi az eljárás eddigi adatai szerint saját fogyasztásra termesztett indiai vadkendert, s lebukásakor éppen kábítószeres cigarettát szívott.    

Az alezredes tájékoztatása szerint a rendőrség bűnügyi információk alapján hétfőn tartott házkutatást a három csengeri ingatlanon, ahol az őrizetbe vett három férfi a házak körül termesztette a vadkendert. A növények egy részét már leszedték, szárították, vagy éppen szárításra készítették elő. A nyomozók találtak már eladásra csomagolt vadkendert is, az egygrammos kiszerelések egy szál kábítószeres cigaretta sodrásához voltak előkészítve. A rendőrség adatai szerint a lebukott termesztők tavasszal vásárolták a növénypalántákat, ültették el és gondozták tovább azokat értékesítés céljából.    

Bakos Olivér kiemelte: a vevőkörből is megtaláltak a nyomozók négy vásárlót, akik meghallgatásukkor vállalták, hogy önként alávetik magukat a gyógykezelésnek. A további kábítószer-fogyasztók után még tart a nyomozás. A csengeri három portán végül a rendőrök összesen 7,5 kilogramm, közel 8 millió forint értékű vadkendert foglaltak le. A mátészalkai kapitányság-vezető megemlítette, hogy kezdeményezik a három kábítószer-termesztő előzetes letartóztatásba helyezését, akik tettükért a bíróságtól 2-8 év közötti börtönbüntetést kaphatnak.    

A rendőrség hétfőn egy csengerújfalui vadkender-termesztőről is információhoz jutott, a 42 éves férfinál 3 kilogramm, mintegy 3 millió forint értékű növényi származékot foglaltak le. Ő - vallomása szerint - magának termesztette az indiai vadkendert, éppen egy belőle készített cigarettát szívott, amikor a nyomozók megjelentek nála.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!