Rendőrségi

2010.05.19. 12:08

Elfogták a belvárosi patikák sorozatrablóját

Budapest - Rablás közben érték tetten azt a kórházi ápolóként dolgozó férfit, aki az elmúlt időszakban 12 belvárosi gyógyszertárat és 8 lottózót rabolt ki - jelentette be Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya szerdán sajtótájékoztatón.

MTI

A vezérőrnagy elmondása szerint a rendőrök a szűk belvárosban lévő 100 gyógyszertárat fokozottan figyelték, és a rablásokat elkövető férfit kedden egy Rákóczi úti gyógyszertár kirablása közben érték tetten.
    
A budapesti rendőrfőkapitány közölte: a férfi beismerő vallomást tett, és további fegyveres rablásokat is beismert, amelyek ellenőrzése folyamatban van.
    
A vezérőrnagy tájékoztatása szerint a két gyermekétől és feleségétől külön élő férfi azzal magyarázta tettét, hogy a rablásokkal szerzett pénzt játéktermekben akarta megsokszorozni, és így újra egyesíteni a családot.
    
Hozzátette: a férfi egy fegyver alakú öngyújtóval hajtotta végre a rablásokat, és kizárólag olyan üzleteket támadott meg, ahol kevés volt a vásárló, illetve nő volt az alkalmazott. Rablási szándékkal mindennap útra kelt a belvárosban, és figyelte a potenciális célpontokat.
    
Az őrizetben lévő M. Krisztián László, aki a SOTE-n ápolóként dolgozott, eddig bizonyíthatóan 20 rablást követett el, és mintegy 6-700 ezer forint zsákmányolt összesen.
    
A budapesti főkapitány közlése szerint több mint 120 esetben követtek el rablást az elmúlt egy évben, és ebből eddig 65 esetben találták meg az elkövetőket.
    
Tóth Gábor azt mondta, a most elfogott férfi révén másik 30 esetben elkövetett rablást is sikerülhet felderíteni.
    
Újságírói kérdésre válaszolva közölte: a keddi XXII. kerületi patikarablást nem az őrizetben lévő férfi követte el, a támadót még keresik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!