Rendőrségi

2010.03.18. 15:51

Rendőrökre támadtak Fegyverneken

Várhatóan előzetes letartóztatásba helyezik és akár nyolc év szabadságvesztésre is ítélhetik azt a három embert, akik házi készítésű fegyverekkel támadtak rendőrökre szerdán Fegyverneken.

MTI

Zsilka László, a Szolnoki Nyomozó Ügyészség ügyésze tájékoztatása szerint közel tucatnyi támadó eszközt - vascsövet, baseballütőt, házilag barkácsolt szúró- és vágóeszközöket - foglaltak le az ügyben. A támadás kapcsán előállított három embert időközben őrizetbe vették és várhatóan kezdeményezni fogják előzetes letartóztatásukat.
   
Ellenük jelenleg csoportosan, felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folyik eljárás, amely 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható - tette hozzá a vezető helyettes ügyész.
   
Az eset szerdán a délutáni órákban történt Fegyverneken, ahol három járőr egy személygépkocsit próbált megállítani a község belterületén. A jármű vezetője és utasai azonban a jelzést figyelmen kívül hagyva elhajtottak a helyszínről.
   
A rendőrök ezt követően üldözőbe vették a gépkocsit, amely nem sokkal később behajtott egy közeli mellékutcába és megállt egy lakóháznál, ahol az utasok kiszálltak.
   
Itt a járőrök ismét kísérletet tettek arra, hogy igazoltassák a sofőrt, aki azonban ellenszegült és fenyegetőn lépett fel velük szemben. Sőt, hamarosan a hatósági eljárás alá vont férfi családja is kirontott az épületből és szúró-, ütő-, illetve vágóeszközökkel - többek között egy karddal, illetve egy vascsőre erősített, szuronyszerű kardlappal - keltek rokonuk védelmére.
   
Személyi sérülés nem történt és bár az egyik rendőr elővette szolgálati fegyverét, hogy visszatartsa a támadókat, végül figyelmeztető lövést nem kellett leadnia - mondta korábban a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Szabó Zita szerint ugyanis miután kollégái segítséget hívtak,  komoly erősítés - további több mint tíz egyenruhás - érkezett a helyszínre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!