Rendőrségi

2010.03.09. 14:32

Nádasladányi gyilkosság: mit mutat a boncolás?

Nádasdladány - Február 22-én brutális gyilkosság történt a faluban. A vizsgálat egy része mára lezárult.

Kocsis Noémi

A 66 éves egyedülálló férfival két gyilkosa több, mint tíz késszúrása végzett, de ezen kívül a fejét is több ütés érte. A falu közvéleményét mélyen megdöbbentette az eset, hiszen nem történt még hasonló a kistelepülésen, az áldozat pedig amolyan a légynek sem ártó, köztiszteletben álló polgár volt, gyermekkora óta ladányi. A két, 30 év körüli tettest a rendőrség hamar elfogta. Mint megtudtuk, hétfőre lezárult az igazságügyi orvosszakértői boncolás, ám eredményét a rendőrség nem ismerteti, mert az a nyomozás eredményességét veszélyeztetné.

R. Szabó Ágnes szóvivő a Hírlap érdeklődésére elmondta: jelenleg nem adhat a rendőrség információkat a boncolás eredményéről, mert a vizsgálat tovább folyik az ügyben.

A Nádasdladányban mindenkit megdöbbentő ügyben közben olyan hír járta, hogy egy kriminalisztikai hetilap munkatársai a múlt hét közepén az áldozat lakásában jártak, ezt a szóvivő cáfolta, a ház kulcsait ugyanis csak a következő napokban adják át a helyi önkormányzatnak, amely a meggyilkolt férfit köztemetésben részesíti. Mint korábban megírtuk, a férfi nagynénje a gyilkosságot megelőző napokban hunyt el, s éppen amiatt kezdtek aggódni a távoli rokonok, hogy a halálesetről nem tudják értesíteni a férfit, aki szokásától eltérően nem reagált a telefonhívásokra. Végül a rokonokon kívül a szomszédság is jelezte, hogy szokatlan módon még reggel is ég a villany az áldozat házának utcai ablakában. A rendőrség ezt követően több autóval szinte megszállta az utcát, a házat a vizsgálat lezárultáig lepecsételték.

Évente nagyjából egy alkalommal fordul elő, hogy Nádasdladányban az önkormányzat temettet el valakit, mondta el érdeklődésünkre Varga Tünde, a község polgármestere. A hozzátartozók anyagi lehetősége nem teszi lehetővé, ezért köztemetésben részesül az áldozat, de ennek időpontja egyelőre nem ismeretes, tette hozzá a faluvezető. Azután kerülhet rá sor, miután megkapják a ház kulcsát a rendőrségtől.

A február 22-én éjszaka megtörtént esetet megelőzően este a 66 éves férfi egy italmérésben fogyasztott későbbi gyilkosaival. Utóbbiakról egyébként azt mesélték a faluban ott jártunkkor, hogy több, korábban elkövetett betörés lehetséges elkövetői voltak. Valószínű, hogy ezúttal is a  pénzszerzés motiválta őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!