Rendőrségi

2010.03.19. 10:03

Lánya ölte meg az idős asszonyt Szombathelyen

Szombathely - Pszichiátriai gyógykezelés alatt álló lánya ölte meg csütörtökön délelőtt idős édesanyját Szombathelyen a Petőfi Sándor utcában - közölte sajtótájékoztatón a rendőrség.

MTI

Az 57 éves nő úgy érezte, "megszállta őt a sátán", aki azt akarta tőle, hogy ölje meg az édesanyját - mondta el Palkó Andrea, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője pénteken.
    
A nő, miután több késszúrással végzett édesanyjával, telefonon értesítette a rendőrséget és a bűncselekmény helyszínén maradt; a nyomozók szerint kihallgatása során is láthatóan zavartan viselkedett, ezért elmeorvosi szakértői vizsgálatát rendelték el.
    
Anya és lánya a szomszédok elmondása szerint szeretetben éltek, a gyanúsított - aki két évvel korábban még ügyvédként dolgozott -, gondozta, ápolta beteg édesanyját, de folyamatosan pszichiátriai problémákkal küszködött, két hete pedig nem szedte be gyógyszereit, a rendőrök szerint ez is egyik oka lehetett a tragédiának.
    
Csütörtökön a nőnek tévképzetei támadtak, úgy érezte harcol a sátánnal, közben a konyhából három kést is magához vett, majd a dulakodni kezdett idős édesanyjával, akinek az egyik kést még sikerült kicsavarnia a kezéből, de egy másikkal a nő több szúrást is ejtett áldozatán, aki már nem élt, mire a mentők megérkeztek - számolt be a részletekről Palkó Andrea.
    
A városházán tartott sajtótájékoztatón tájékoztattak arról is, hogy a rendőrségnek sikerült elfognia a Thököly utca és a Belsikátor sarkán lévő pénzváltót kirabolni próbáló férfit, akit a pénzváltó alkalmazottja lefegyverezett, ezután pedig a rabló elfutott.
    
A pénzváltóban egyedül dolgozó hölgyet Ipkovich György, a város polgármestere bátorságáért elismerő oklevélben és pénzjutalomban részesítette, és jutalmazták azokat a rendőröket is, akik közreműködtek a tettes gyors elfogásában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!