Rendőrségi

2009.12.03. 09:25

Felakasztotta magát a tini a rendőrségen - el kellett volna venni a nadrágszíját

Öngyilkosságot kísérelt meg a lenti rendőrkapitányság egyik helyiségében egy 16 éves tormaföldei fiatalember tavaly ősszel. Az ügyben szerdán született döntés: másodfokon is bűnösnek találták azt a rendőrt, akinek - a bíróság indoklása szerint - el kellett volna vennie a fiú nadrágszíját, amivel felakasztotta magát.

duol.hu

Az édesanya  úgy vélte,  a rendőrök hibáztak, s fia ezért került életveszélyes állapotba. A történtek kapcsán  korábban  dr. Tiborcz János megyei főkapitány elismerte: el kellett volna venni a fiú nadrágszíját.

Az eset a főügyészségre került, s a Kaposvári Katonai Bíróság gondatlanságból elkövetett kötelességszegéssel vádolta azt a lenti rendőrt, aki nem vette el az előállító helyiségbe kísért tormaföldei fiatalembertől a nadrágszíját.

2009. május 12-dikén  a Kaposvári Katonai Bíróság bűnösnek találta a gondatlanságból elkövetett kötelességmulasztással vádolt Lenner Béla rendőr törzsőrmestert, ezért első fokon 80 ezer forint pénzbírságra büntette, illetve a bűnügyi költségek megfizetésére kötelezte a rendőrt.

Lenner Béla ügyvédje az ítelet ellen fellebbezést nyújtott be. A  történteket szerdán tárgyalták Budapesten. A Kaposvári Katonai Bíróság májusi döntése után után szerdán a Fővárosi Ítélőtábla is elmarasztalta a lenti kapitányságon járőrvezetőként szolgálatot teljesítő Lenner Béla törzsőrmestert. A rendőrt kötelességmulasztással vádolták.

További részletekért kattintson ide: zalaihirlap.hu!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!