Rendőrségi

2009.07.07. 15:27

Tömegverekedés Ercsiben: Ok nélkül támadt rá a szórakozóhely vendégeire egy tizenöt fős társaság

DH - Több fiatalt a dunaújvárosi kórház sürgősségi ügyeletére kellett szállítani, miután szombaton éjjel verekedés tört ki egy ercsi szórakozóhelyen. Tizenöt roma fiatal támadt rá a vendégekre.

Dunaújvárosi HírlapA DH stábja kedden délelőtt zárva találta a szórakozóhelyet. Szigeti Sándor kollégánk csak egy koncertplakátot tudott szemügyre venni
Fotó: L.Zs.

A bűncselekményről  egyik névtelenségbe burkolózó olvasónktól értesült lapunk,  a napi rendőrségi összefoglalókban ugyanis kedd délelőttig nem szerepelt a szombaton  éjjel történt eset.  

Anonimus nevű olvasónk így kezdte levelét:

2009. július 4., szombat este. A fiatalok elindulnak szórakozni, születésnapot ünnepelni. Az egyik közismertebb helyi szórakozóhelyet célba is veszik. Ez a Zátony Söröző, ahol rendszerint retro,  RNB, hip-hop és latin zene szól. Tehát mindenki igényét kielégítő szórakozóhely.

Az elektronikus levél  ezután azzal folytatódik, hogy éjjel egy óra felé, egy roma fiatalokból álló csoport jelent meg, akiknek egy része próbált elvegyülni, a többiek pedig a sarokból pásztázták, kibe lehet belekötni.

Az események ezek után hirtelen játszódtak le.  Verekedés tört ki bent,  és a söröző előtt is, a  bántalmazottak arca és ruhája vérben úszott.

A sérültek - a levélíró szerint - nemcsak azért nem ütöttek vissza, mert féltek a következményektől, hanem azért is, mert hátba támadták őket, és ártatlanokat, váratlanul ütöttek.  

Hárman a földön fekve,  eszméletlenül várták a sürgősségi mentősöket. A többiek pedig nyalogatták a sebeiket. A három fiatalember az éjszakát a sürgősségi ügyeleten töltötte Dunaújvárosban - írja Anonimus szerkesztőségünkhöz eljuttatott írásában.

A levél megérkezése után azonnal megkerestük a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy erősítsék, vagy cáfolják meg a hírt.

R. Szabó Ágnes sajtóreferens helytállónak nevezte értesüléseinket:

Hajnali  két órakor érkezett a bejelentés, miszerint fél kettőkor egy tizenöt főből álló társaság verekedést provokált  egy ercsi szórakozóhelyen. Az elsődleges adatok szerint a betérők ok nélkül provokálták a sörözőben lévő és a söröző előtt tartózkodó vendégeket. Az ügyben eddig két személyt hallgatott ki a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság. Őket csoportos garázdasággal gyanúsítják, és őrizetbe vették. A többiek azonosítása még folyamatban van, a kapitányságon tanúkat  is meghallgattak. Több személyt orr- és állkapocs-csonttöréssel szállítottak kórházba a mentők. Az anyagi kár nem jelentős -  tette hozzá az elmondottakhoz R. Szabó Ágnes.  

Még több érdekesség az üggyel kapcsolatban a szerdai Hírlapban!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!