Rendőrségi

2009.06.23. 14:33

Nyaraláskor is vigyázzanak az értékeikre!

Dunaújváros - A nyár beköszöntével kicsit önfeledtebbé válunk, élvezzük a pihenést, azonban ilyenkor se feledkezzünk meg értékeink védelméről.

Körmendi Erzsébet

A nyaralóhelyek, strandok, ezek parkolói és a hétvégi házas övezetek valóságos paradicsomot jelenthetnek a tolvajoknak, ha nem vagyunk elég körültekintőek.  A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési alosztálya néhány jó tanácsal szolgál az üdülési, strandolási szezonra. Bizonyára sokszor hallották, olvasták már az alábbiakat, mégis úgy tűnik (bizonyítják a bűnügyi statisztikák), nem elégszer  vagy a tolvajok lettek sokkal rafináltabbak...

Strandolás során hajlamosak vagyunk minden értéket a törölköző  alá rejteni, és ott hagyni, amikor elmegyünk fürödni, vagy inni egy jó hideg üdítőt. Erre várnak a tolvajok: a nagy tömegben szinte feltűnés nélkül elemelhetik az őrizetlenül hagyott telefont, órát, pénztárcát, lakáskulcsot.

Bosszúság ellen ajánlják a rendőrök: ne hagyják őrizetlenül értékeiket a strandon, amennyiben lehetőség van rá, használják az értékmegőrzőt.

Az autóra is figyelni kell. A túlzsúfolt parkolókban a félig lehúzott ablak szinte vonzza a fosztogatót, főleg ha szemmel látható helyen  az utastérben  értéket hagyunk. Az ablakot sem kell nyitva felejteni, hiszen az elszánt bűnöző számára az ablaküveg nem akadály, zokszó nélkül betöri az üveget, hogy az övé legyen a kiszemelt tárgy. 

Érdemes őrzött helyen parkolni, és még ott is ügyelni arra, hogy a jármű utasterében ne felejtsünk táskát, telefont. 

A nyaralók, víkendházak, földszinti lakások jó célpontjai a besurranóknak, főleg ha a meleg miatt tárva-nyitva hagyják az ablakokat, ajtókat. Legalább az értékeket ne tarsák az ablak közelében, illetve a bejárati ajtónál, az előszobában. A lakás védelmét ne bízzák a szúnyoghálóra, akkor is zárják az ajtót, ha csak a szomszédba mennek át  a baj pillanatok alatt megtörténik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!