Rendőrségi

2009.06.02. 20:43

Különdíjat kaptak a dunaújvárosi autóvadászok

Dunaújváros - Rangos elismerést; ORFK különdíjat kapott a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság autóvadász csapata a hétvégén megrendezett Pünkösdi Autóvadász Kupán Budapesten.

Dunaújvárosi Hírlap

A Generali által támogatott Pünkösdi Autóvadász Kupát a hétvégén rendezték meg Budapesten. Fejér megyét a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság csapata képviselte négy fővel, akikhez csatlakozott a Rácalmási Szent György Polgárőr Egyesület elnöke is. Két gépkocsival – egy rendőrségi szolgálati gépkocsival és a rácalmási polgárőrök egyik civil autójával – pásztázták a számukra kijelölt Dél Pest régiót két napon keresztül. A rendszám felismerő műszert a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőr Egyesület biztosította a részükre.

 

 

Az ötfős csapat kétnapos vadászatának eredménye:

-          két körözött gépkocsi

-          egy körözött személy

-          14 szabálysértési feljelentés

-          10 bevont forgalmi engedély

-          5 bevont rendszám

-          egy egyedi azonosító jel meghamisítása

-          valamint egy fantomautó felderítése. 

Utóbbit a polgárőr és a rendőrök éberségüknek köszönhetik. A X. kerületben, a Gyakorló utcában szúrták ki az ún. fantomautót, amit még a rendszám felismerő műszer sem jelzett. A magyar nyilvántartásban nem is szerepelt. A Renault típusú gépkocsin a csapatnak a nigériai rendszám tűnt fel. Mint kiderült, vélhetőleg Ausztriából hozták be az autót. Az utastérben megtalálták a forgalmi engedélyt is, ami hamis volt. Tollal töltötték ki benne az adatok.

 

 

Az egyedi fogásnak köszönhetően a dunaújvárosi csapat így megkapta az ORFK különdíját, melyet Tímár Zoltán, az ORFK Kommunikációs Főosztály vezetője adott át részükre. A dunaújvárosiak összesítésben a negyedik helyen végeztek.

 

 

 

A csapat tagjai:

 

 

Kőhalmi László r. zászlós, helyszínelő és balesetvizsgáló, Stanczel Béla r. alezredes, adonyi őrsparancsnok, Friedrich Ferenc r. zászlós, rácalmási körzeti megbízott, Tóth Gábor, Rácalmási Szent György Polgárőr Egyesület elnöke. Szitár Ferenc r. őrnagy, közrendvédelmi osztályvezető

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!