Rendőrségi

2009.06.12. 06:33

Fogságba ejtette őket, mert nem fizettek lakbért

Sárbogárd - Egy sárbogárdi főbérlő megelégelte, hogy albérlői nem fizetik a halmozódó tartozást, s rájuk zárta lakrészük ajtaját. Méghozzá egy nagy lakattal

feol.hu

A sárbogárdi rendőröket feldúlt női hang hívta telefonon, azzal a bejelentéssel: főbérlőjük folyamatosan zaklatja őket. Akkor éppen erős kalapálás zaja hallatszott a telefonban, amit a rendőrök is jól érzékeltek. A helyszínre érkezve furcsa helyzettel szembesültek: a főbérlő bezárta lakóit. Hogy miért?
 
Az ügyben szereplő sáregresi ingatlantulajdonos egy asszonynak és annak élettársának bocsátotta rendelkezésre némi betegápolás fejében a házhoz tartozó meglehetősen rossz állapotban lévő lakrészt. Ám úgy tűnt, a kvázi albérlők munkájával egy idő után nem volt megelégedve, ezért a lakhatásért kezdte követelni a díjat. A követelés néhány tízezer forinttá nőtte ki magát, amit rendszeresen szóvá is tett albérlőinek. Ők meg egy ideig tűrték, hogy a főbérlő hol ezzel, hol azzal „idegesíti” őket, míg végül betelt a pohár, felhívták a rendőrséget.

Ekkor a főbérlő a kalapálásával olyan nagy zajt csapott, hogy amikor a nő az őket ért sérelem miatt telefonált, a zaj kihallatszott a telefonból. A rendőrök helyszínre érkezve látták, hogy a zaj forrása az a vaspánt, amit a főbérlő az albérlők bejárati ajtajára szerelt, hogy aztán egy lakattal bezárja őket. A járőrök rádiózták vissza az ügyeletre, hogy a bejelentő megvan ugyan, de közvetlenül nem tudnak kontaktusba lépni vele, mert kívülről egy lakat lóg az ajtón, így nem tud kijönni. Az ingatlan tulajdonosa nem is cifrázta, kérdésre kerek-perec elmondta, úgy gondolta, „ha bezárja őket, hamarabb kiköltöznek”. Miután ezzel a furcsa logikai bukfenccel megbirkóztak, a járőrök kérték a szemlebizottságot a helyszínre. A bizottság jegyzőkönyvileg szabadította ki a bezárt párt. Őket tanúként, a főbérlőt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók a személyi szabadság megsértése miatt indított büntetőeljárásban - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, R. Szabó Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!