Rendőrségi

2009.06.26. 10:53

Elfogták a kiskunlacházi gyermekgyilkosság gyanúsítottját!

Budapest - Elfogták a kiskunlacházi gyermekgyilkosság gyanúsítottját - erősítette meg az MTI információját a rendőrség pénteken.

nincs nev

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a megyei rendőrök elfogták a tavaly novemberben történt gyilkosság gyanúsítottját. Az elfogás körülményeiről a rendőrség péntek délután rendkívüli sajtótájékoztatón számol be, amelyen a tervek szerint jelen lesz az országos és a megyei rendőrfőkapitány, valamint Draskovics Tibor rendészeti miniszter is.
   
A 14 éves diáklányt, H. Nórát 2008. november 23-án gyilkolták meg ismeretlenek Kiskunlacházán, a település művelődési háza közelében lévő ligetben.
   
Sajtóértesülések szerint a több lányt is megerőszakolt isaszegi szatír, T. Sándor ölte meg H. Nórát. Répás József, Kiskunlacháza polgármestere ugyanakkor péntek délelőtt az MTI érdeklődésére azt mondta, hogy ő mást hallott. Úgy tudja, hogy hajnalban egy P. József nevű, húszas éveiben járó kiskunlacházi fiatalembert fogtak el a nyomozók. A polgármester információi szerint a férfi DNS-e egyezik a brutális gyilkosság helyszínén talált mintákkal.
   
A gyilkosság után öt nappal több mint háromezren gyűltek össze Kiskunlacházán, hogy tiltakozzanak az erőszak ellen. A tüntetésen felolvastak egy nyílt levelet, amelyet a köztársasági elnöknek, a miniszterelnöknek és más közjogi méltóságoknak fogalmaztak meg. Ebben az önkormányzat követeli a közbiztonság megerősítését, egy állandó rendőrőrs felállítását, valamint azt, hogy szigorúbban büntessék az erőszakos bűncselekmények elkövetőit és bővítsék a polgárőrség hatáskörét.
   
Bencze József országos rendőrfőkapitány tízmillió forintot, Kiskunlacháza polgármestere egymillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.
   
A rendőrség februárban azt közölte, hogy az ügyben felkutattak és kihallgattak több mint 300 személyt, akik a gyilkosság éjjelén a rendezvény helyszínén tartózkodtak. Eddig összesen 98 embertől vettek DNS-mintát, melyekből 64-et már meg is vizsgáltattak.
   
A gyilkosság után a közbiztonság megerősítésére térfigyelő kamerákat szereltek fel a település forgalmasabb pontjain.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!