Rendőrségi

2009.03.23. 16:11

Budavári Árpád kinevezett rendőrkapitánya a városnak

Dunaújváros - <em>Budavári Árpád</em> teljes jogú elöljáróként vezeti a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságot, a parancsot ma hirdették ki.

Körmendi Erzsébet

Budavári Árpádot tavaly március 31-én bízták meg a dunaújvárosi rendőrség  vezetésével. A hivatalos kinevezését hétfőn ismertették a  főkapitányságon, és jelen beosztásba lépésével soron kívül alezredesi rendfokozatra cserélhette le őrnagyi vállapját. 

A kapitány rendőrségi pályafutása 1991-ben kezdődött, amikor polgári pályázóként felvételt nyert a tiszti főiskolára. Első szolgálati helye a dunaújvárosi  kapitányság közrendvédelmi osztálya volt, és az   adonyi rendőrőrs állomásparancsnokaként teljesített szolgálatot. A bűnügyi osztályon belül a nyomozó alosztály kiemelt főnyomozója lett 1997. márciusától. A mostanihoz hasonló mérföldköve volt az életének a 2004-es esztendő, amikor a bűnügyi osztály vezetője lett, illetve a  kiemelkedő munkája elismeréseként soron kívül őrnaggyá léptette elő az országos rendőr-főkapitány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!