15°
19°
10°

Az ESTA kérelem (x)

Az Utazási Engedélyt Jóváhagyó Elektronikus Rendszerrel már biztosan tisztában vannak azok, akik utaztak már ennek a segítségével az Amerika Egyesült Államokba.

Talán ez a név nem cseng ismerősen, azonban az ESTA már biztosan egy hallott rövidítés. Ez bizonyos oldalak segítségével egyszerűen igényelhető. Az engedély egy online kérelem, amely a turista vízumhoz jutás fárasztó folyamatát váltotta le egy sokkal egyszerűbb folyamatra a Vízummentességi Programban (VWP) részt vevő országok útlevélbirtokosai számára.

Korábban szükséges volt amerikai vízumot kérelmezni azelőtt, mielőtt valaki az Amerikai Egyesült Államokba utazott, és a kérelmezési folyamat részeként el kellett menni az Egyesült Államok legközelebbi nagykövetségére. Most azonban a vízumkérelmezést a VWP országok útlevélbirtokosai “amerikai ESTA kérelmezéseként” emlegetik, és a világ minden tájáról kényelmesen elérhető az interneten keresztül. Az ESTA beszerzéséhez egy online feldolgozó rendszeren keresztül kell kérelmet benyújtani úgy, hogy megadja a személyes adatait, és az utazásával kapcsolatos adatokat.

A Vízummentességi program lehetővé teszi egyes országok állampolgárai számára, hogy turisztikai vagy üzleti céllal 90 napot meg nem haladó időtartamra vízum nélkül beutazzanak az Egyesült Államokba. A Vízummentességi programban nem minden ország vesz részt, és a Vízummentességi program tagországainak nem minden állampolgára jogosult a program használatára. A Vízummentességi programban részt vevő utasoknak jóváhagyást kell kérniük az Utazási Engedélyt Jóváhagyó Elektronikus Rendszeren (ESTA) rendszeren keresztül, az Egyesült Államokba való belépéskor átvilágításon esnek át, és nyilvántartásba veszik őket az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériumának OBIM programjában.

Természetesen bizonyos információk szükségesek az ESTA kérelem kitöltéséhez. Idetartozik az Ön neve és a születési dátuma, az útlevelének adatai (az útlevélszám, a kiállító ország neve, a lejárati dátum), az Egyesült Államokban található úti céljának címe a kérelmezés pillanatában. Nem utolsó sorban meg kell adni bizonyos betegségekről is be kell számolni, tudatni kell, hogy tartóztatták-e már le Önt vagy ítélték-e már el bizonyos bizonyos bűncselekmények miatt. Végezetül pedig az sem maradhat ki, ha esetleg kitoloncolták-e már vagy épp visszavonták-e a vízumát.


Legolvasottabb

1
Halálos gázolás Dunaújvárosban, a Papírgyári úton
2
Eltűnt egy 15 éves lány Előszállásról
3
Kutyára támadó darazsak a Római óvodánál!
4
Darázstámadás történt a Római óvodánál! (frissítve)
5
Arcon ütötte és megrúgta élettársát egy buszmegállóban a dunaújvárosi férfi
Klímastratégia
L. Mészáros Irma
A klímavédelem és a változás veszélyei! Alakítsunk ki stratégiát együtt!
Lélek – vallás – művészet / 3 perce
Századunk egyházi művészetéről rendez konferenciát az MMA
A Magyar Művészeti Akadémia szeptember 25-26-án a Pesti Vigadóba várja az érdeklődőket.
Gyász
Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a drága jó feleség, édesanya, testvér *TÍMÁR LAJOSNÉ* *(szül.: Báló Katalin) a Fékon volt dolgozója* 84 éves korában elhunyt. Temetése 2017. szeptember 28-án 13 órakor lesz a Dunaújvárosi Kegyelet Bt. rendezvénytermében. A gyászoló család
Fájdalommal értesítjük azokat, akik ismerték, tisztelték, szerették *CZOBOR GYÖRGY MIKLÓS* *dunaföldvári lakost,* hogy 2017. év augusztus hó 29. napján végleg eltávozott. Hamvasztás után szűk családi körben kívánjuk örök nyugalomra helyezni. A megemlékezőket 2017. október 1-jén 15-17 óra között Dunaföldváron a várban várjuk egy beszélgetésre. Emlékét őrizzük! Szerető családja
Esős ősz – Nyereményjáték / 1 órája
Borongós őszi pillanatkép Dunaújvárosból – – Küldjön képet és nyerjen egy esernyőt!
duol.hu
Hidrológusok / 1 órája
Óriási jelentőségű változások adnak munkát a mérnököknek
Pekarek János
Tűzoltóságok / 1 órája
Lánglovagok versenye a Szalki-szigeten
Szabó Szabolcs
Még nagyobb baj jöhet / 2 órája
Gátszakadás fenyeget, tízezreket kellene evakuálni Puerto Ricón
DAC kézi / 2 órája
Startol a férfi kézilabda! A tavalyi eredmény megismételhető?
Jankó Árpád
Tragédia / 3 órája
Halálos gázolás Dunaújvárosban, a Papírgyári úton
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság