Reklám

2012.01.16. 17:35

A hazai legnagyobb agrár seregszemle: AGROmashEXPO (x)

Az idei AGROmashEXPO ismét az agrárágazat legszélesebb körű bemutatkozása lesz. Már most kétszerese a kiállítók által lefoglalt terület a tavalyinak, azaz nettó 20.000 négyzetmétert már biztosan megtölt a 180 kiállító.

nincs nev

2012. január 25-28. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban egy átfogó agráripari fórum várja a látogatókat: a széleskörű gépválaszték mellett az input (növényvédőszer, vetőmag stb.) és a logisztika is egyre erősödő kínálattal várja a látogatókat. A kiállítás fővédnöke az Agrármarketing Centrum. 

Először Magyarországon az  „Év traktora 2012” nyertesei:
További különlegessége a kiállításnak, hogy Hannover után a 2012-es AGROmashEXPO kiállításon tekinthetik meg először a látogatók az Év traktorait, hiszen mindhárom kategória nyertese jelen lesz a kiállításon:

Az "Év (szántóföldi) traktora 2012" cím nyertese a John Deere 7280R nehézuniverzális traktor (KITE Zrt. – F pavilon)
Az "Év speciális traktora 2012" cím nyertese az Antonio Carraro TRH 980 ültetvénytraktor (Agrolánc Kft. – G pavilon)
Az "Év aranydizájnú traktora 2012" cím nyertese Massey Ferguson 7624 Dyna VT nehézuniverzális traktor (Austro Diesel – A pavilon)

AGROmashEXPO Nagydíjak

A kiállítók hazai és nemzetközi szintű fejlesztését díjazta a szervező a kiállítás nagydíjával. 2012-ben Nemzetközi Innovációs Nagydíjat nyert a KITE Zrt. John Deere 7280 R traktora, az Austro Diesel GmbH Massey Ferguson 7624 traktora. Hazai termékfejlesztési Nagydíjat kapott az IKR Zrt. BPT-330 univerzális szervestrágyaszóró pótkocsija. A díjakat január 25-én a megnyitót követően adja át a vidékfejlesztési miniszer.

 

Szakmai programok a fejlődésért

A három kiállítást komoly szakmai program kísérik: konferenciák és rövid pergő előadások a Fórum Színpadon technológiai újdonságokról, az ágazatot érintő aktuális kérdésekről. Egy kis ízelítő a programból:

Január 25-én a VM Mezőgazdasági Intézet által szervezett Műszaki kutató műhelyek az agrártermelés gyakorlatában c. konferencia, valamint a Fórum Színpadon a miniszteri megnyitó és díjátadás után a Vidékfejlesztési Minisztérium szakmai programja várja a látogatókat az agrárfinanszírozás idei lehetőségeiről.

Január 26-án a Fórum Színpadon a Növénytermesztési Nap keretében a  Gabonatermesztők Országos Szövetsége által szervezett előadások lesznek, melyek témái között szerepel például a vetőmag hamisítás, a növény védőszer hamisítás és a gabonapiaci trendek.

A többi napon lesz még szó a biogáz technológiáról, mezőgazdasági menedzsment technológiákról és több egyéb aktuális kérdésről.

A SZŐLÉSZET ÉS PINCÉSZET kiállításhoz kapcsolódó szakmai program is több érdekességet kínál majd, mint például „Szőlő-bor-egészség”, magyar borászok nemzetközi borversenyeken. A kiállításon a Vendég Borrégió a Balatonfüred és környéke Borút Egyesület szervezésében mutatkozik be előadásokkal és borkóstolóval.

Társkiállítások: Magyar Kert, Szőlészet és Pincészet

Bővebb információ, részletes program: www.hungexpo.hu/agromashexpo

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!