Reklám

2016.11.11. 13:07

Az ESTA kérelem (x)

Az Utazási Engedélyt Jóváhagyó Elektronikus Rendszerrel már biztosan tisztában vannak azok, akik utaztak már ennek a segítségével az Amerika Egyesült Államokba.

Talán ez a név nem cseng ismerősen, azonban az ESTA már biztosan egy hallott rövidítés. Ez bizonyos oldalak segítségével egyszerűen igényelhető. Az engedély egy online kérelem, amely a turista vízumhoz jutás fárasztó folyamatát váltotta le egy sokkal egyszerűbb folyamatra a Vízummentességi Programban (VWP) részt vevő országok útlevélbirtokosai számára.

Korábban szükséges volt amerikai vízumot kérelmezni azelőtt, mielőtt valaki az Amerikai Egyesült Államokba utazott, és a kérelmezési folyamat részeként el kellett menni az Egyesült Államok legközelebbi nagykövetségére. Most azonban a vízumkérelmezést a VWP országok útlevélbirtokosai "amerikai ESTA kérelmezéseként" emlegetik, és a világ minden tájáról kényelmesen elérhető az interneten keresztül. Az ESTA beszerzéséhez egy online feldolgozó rendszeren keresztül kell kérelmet benyújtani úgy, hogy megadja a személyes adatait, és az utazásával kapcsolatos adatokat.

A Vízummentességi program lehetővé teszi egyes országok állampolgárai számára, hogy turisztikai vagy üzleti céllal 90 napot meg nem haladó időtartamra vízum nélkül beutazzanak az Egyesült Államokba. A Vízummentességi programban nem minden ország vesz részt, és a Vízummentességi program tagországainak nem minden állampolgára jogosult a program használatára. A Vízummentességi programban részt vevő utasoknak jóváhagyást kell kérniük az Utazási Engedélyt Jóváhagyó Elektronikus Rendszeren (ESTA) rendszeren keresztül, az Egyesült Államokba való belépéskor átvilágításon esnek át, és nyilvántartásba veszik őket az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériumának OBIM programjában.

Természetesen bizonyos információk szükségesek az ESTA kérelem kitöltéséhez. Idetartozik az Ön neve és a születési dátuma, az útlevelének adatai (az útlevélszám, a kiállító ország neve, a lejárati dátum), az Egyesült Államokban található úti céljának címe a kérelmezés pillanatában. Nem utolsó sorban meg kell adni bizonyos betegségekről is be kell számolni, tudatni kell, hogy tartóztatták-e már le Önt vagy ítélték-e már el bizonyos bizonyos bűncselekmények miatt. Végezetül pedig az sem maradhat ki, ha esetleg kitoloncolták-e már vagy épp visszavonták-e a vízumát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!