Reklám

2016.09.28. 21:22

Reuma kezelése itt és most! (x)

A reuma kezelése rendkívül fontos annak érdekében, hogy az életminőség javuljon, és elkerülhetőek legyenek az akár komoly egészségügyi kockázatok is.

Az ízületi fájdalmak sokunk mindennapjait nehezítik meg, és az évek múlásával a legtöbben érintetté válunk. Ha azonban mindez olyan mértéket ölt, hogy már a mozgás szabadságára is rányomja a bélyegét, akkor bizony reumával kell számolni. A betegség súlyos esetben a mozgás szabadságát is korlátozhatja, ezért a fájdalomcsillapítás kiemelt jelentőséggel bír.

A Hillvital.hu szakemberei arra hívják fel a figyelmet a reuma kezelése kapcsán, hogy a betegség sajnos nem csak az ízületeket, de a csontokat és az izmokat is érintheti. A komplexen jelentkező fájdalmak enyhítésére azonban a hagyományos fájdalomcsillapítók nem ajánlottak, hiszen azok hosszú távú szedése esetén mind a hozzászokás veszélyével, mind mellékhatásokkal számolni kell.

A reuma leggyakoribb tünetei

A legtöbb páciens arra panaszkodik, hogy reggelenként ízületi merevséget tapasztal. A főként a középkorúaknál és időseknél jelentkező betegség jelen lehet folyamatosan, de az sem ritka, hogy időről-időre fellángolnak, majd enyhülnek a fájdalmak. A reumás csomók érinthetik a gerinc környékét, a térdet vagy a kezeket is, ráadásul a mozgás mindig együtt jár a fájdalommal. Nem véletlen tehát, hogy az érintettek gyakran panaszkodnak kimerültségre, levertségre, sőt, a szabad szemmel is jól látható gyulladt területek is jellemzőek lehetnek. A reuma kezelése tehát az életminőség javítása érdekében rendkívül fontos.

De mégis milyen készítményt érdemes választani erre a célra? Mivel a reuma kezelése folyamatos odafigyelést igényel, ezért kizárólag olyan készítmények mellett érdemes letenni a voksot, melyek természetes hatóanyagokat tartalmaznak. A gyógynövényes balzsamok, bemasszírozható krémek remek választásnak bizonyulnak, ráadásul mindenféle mellékhatás nélkül csillapítják a fájdalmat.

Mit tehetünk még?

Érdemes felhívni a figyelmet a reuma kezelése kapcsán is az életmódra. Miként kialakulásában, úgy kezelésében is fontos szerep jut annak, milyen szokások mentén éljük mindennapjainkat. A kíméletes testmozgás éppen úgy ajánlott, mint a súlyfeleslegtől való megszabadulás. A plusz kilók szinte azonnal megmutatják káros hatásukat az ízületekre nézve, de gyakorlatilag az egész szervezet megsínyli a feleslegesen cipelt súlyt. A rendszeres mozgással könnyebben megszabadulhatunk a plusz kilóktól, ám törekedjünk arra, hogy mindig a testsúlynak megfelelően válasszunk mozgásformát.

A gyógynövényes készítmények napi szintű alkalmazása mellett érdemes kipróbálni az iszappakolást a különféle masszázs típusokat, melyek segítenek ellazulni és a hozzájuk felhasznált alapanyagokkal értékes hatóanyagokhoz juttathatjuk hozzá a szervezetet.

Fájdalomcsillapítás természetesen

Amint fájdalom jelentkezik, úgy hajlamosak vagyunk azonnal a gyógyszertárakban kapható fájdalomcsillapítókhoz nyúlni. Ugyan tény, hogy ezek már 10-15 percen belül enyhülést hoznak a bajra, de vajon megéri ezt hosszú távon is alkalmazni? A tapasztalatok azt mutatják, hogy egészségesen, a szervezetet kímélve csakis természetes hatóanyagokat éri meg használni a fájdalmak ellen. A reuma kezelése kifejezetten olyan terület, amikor az életmódra, a megfázás kerülésére legalább annyira oda kell figyelni, mint a felhasznált készítményekre. A fájdalmaknak úgy is búcsút mondhat, ha közben nem terheli szervezetét mesterséges anyagokkal. A mozgás szabadságának beszűkölése és az állandó fájdalmak ellen megéri a komplex gyógynövényes készítményeket és a természet patikáját választani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!