Reklám

2016.08.22. 13:41

Névjegykártya nyomtatás: mire figyeljünk, amikor névjegykártyát készítünk? (x)

Ahány ház, annyi szokás - ez a mondás maradéktalanul igaz egy jó névjegykártya megtervezésénél is, hiszen nem véletlenül tervezzük meg kártyánkat. A hangsúly a tervezésen van: egyéni névjegykártyát készítünk, hogy az ne csak foglalkozásunkat és cégünk elérhetőségét közvetítse, hanem tükrözze stílusunkat, felfogásunkat és megbízhatóságunkat is. Egy jó névjegykártya maga a hitelesség – azaz hozzájárul a pozitív első benyomás kialakításához.

Lássuk néhány pontban, mit érdemes szem előtt tartanunk, ha igazán jó névjegykártyát szeretnénk tervezni:

- Ha olyan stílust választunk a kártya megtervezéséhez, ami tükrözi mind cégünk, foglalkozásunk, mind pedig saját felfogásunkat, már félúton járunk a sikerhez.

- Nagy valószínűséggel mindenkinek egyértelmű, mégis fontos megjegyeznünk: az alapvető információknak – mint a név, cégünk neve, e-mail és telefonszám – kifogástalan helyesírással kell szerepelnie kártyánkon.

- Ha tartós névjegykártyát szeretnénk, válasszunk hozzá tartós alapanyagot. Mindegy, hogy matt vagy fényes a papír, ezen nem érdemes spórolni – így kártyánk sokáig maradhat az egyik legfontosabb kommunikációs eszközünk.

- A betűméret és –típus választása szintén fontos részét képezi a tervezésnek. Nevünket az áttekinthetőség miatt emeljük ki valamilyen formában kártyánkon, hiszen nem titkolt szándékunk, hogy az ügyfél könnyebben megjegyezze azt.

- Szintén a könnyebb azonosítást segíthetjük azzal, ha a névjegykártyára rákerül vektor grafikusan cégünk logója, főleg abban az esetben, ha azzal más körülmények között is találkozhat az ügyfél (például plakátokon, cégtáblán, interneten).

- Ha a névjegykártyára rákerült minden fontos információ és végeztünk az egyéb tervezési folyamatokkal is, vegyük még egyszer szemügyre munkánk eredményét. Ellenőrizzük a helyesírást illetve az adatok pontosságát, ilyenkor még nem késő javítani bármit a névjegykártyán. Ha elégedettek vagyunk a végeredménnyel, már mehet is a nyomdába a terv. Napokon belül büszke tulajdonosai lehetünk egyénileg megtervezett üzleti eszközünknek: a névjegykártyánknak.

A névjegykártya átadásának etikettje

Meglepő lehet, de mint minden más nyilvános viselkedésformának, a névjegykártya cseréjének is megvan a maga illemtana.

Ha névjegykártya átadásra kerül sor, ugyanaz érvényesül a sorrendet illetően, mint kézfogáskor: a hölgy kezdeményezi a névjegykártya cseréjét, illetve mindig a fiatalabb, alacsonyabb beosztású fél ajánlja fel először kártyáját a hierarchiában felette állónak. Ha valaki átnyújtja nekünk névjegykártyáját, testbeszédünkkel mindig tudassuk vele, hogy nekünk az mennyire fontos: röviden, de alaposan vegyük szemügyre a kártyát, mielőtt eltesszük. Ez azért is praktikus, mert amikor később előkerül a kártya, tudjuk társítani az átadó fél arcához.

Végezetül pedig tartsuk szem előtt, hogy a névjegykártya készítésen nem érdemes spórolni: hiszen egy jó kártya érték, így tekintsük befektetésnek, ami minden bizonnyal hamarosan meg fog térülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!