Receptek

2017.04.11. 10:54

Vidámság az ünnepi asztalon: sütinyalóka

Ennél a sütinél csak a fantázia szabhat határt.

Várnagy Böde Valéria

Székesfehérvár

kész piskóta tortalap 4 tojásból, kicsit tovább sütve, mint a piskótát

2 evőkanál narancslekvár

1 bionarancs héja lereszelve

1 tábla tejcsoki

A díszítéshez:

kókuszreszelék

színes szórócukor

18 fapácika (kb. 25–30 cm hosszúak)

20 x 20 cm-es hungarocell lap

A tortalapot kézzel morzsoljuk el (minél kisebbre sikerül, annál könnyebben tudunk dolgozni tovább). Adjuk hozzá a lekvárt, a likőrt és a lereszelt narancshéjat. Készítsünk 18 gombócot a tésztából, és tegyük a hűtőbe legalább 30 percre. A tejcsokit forró gőz fölött, állandó kevergetés közben olvasszuk fel. 1–1 hurkapálcika egyik végét mártsuk bele a csokiba, majd szúrjuk egy gombócba. Ezt követően a gombócot mártsuk bele az olvadt csokiba, majd tetszés szerint csíkozzuk vagy forgassuk meg dekorcukorban. Rögtön szúrhatjuk is a hungarocellbe, és tegyük vissza a hűtőbe legalább 30 percre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!