Receptek

2017.05.09. 14:00

Pohárban a fekete-erdő - Mutatós négyrétegű krém estére

Egy nagyon régi receptkönyvünkből választottam ezt a krémes finomságot, melyet Halenár Istvánné juttatott el hozzánk.

FMH

Hozzávalók a rétegekhez:

A meggyzseléhez: 7 dkg cukor, 25 dkg meggypüré, 2,5 dl meggylé, őrölt fahéj, 4 dkg vaníliás pudingpor.

A vaníliakrémhez: 1 csomag vaníliás krémpuding (hidegen elkészíthető), 4 dl tej, 25 dkg mascarpone.

A csokoládé-krémhez: 60 dkg főzőtejszín, 30 dkg étcsokoládé, 16 dkg tejcsokoládé, 60 dkg tejszínhab, zselatin, beáztatva pici vízbe.

A tetejére: 40 dkg felvert tejszínhab.

Négy rétegű lesz a krémünk. A meggyzseléhez a hozzávalókat csomómentesre keverjük és felfőzzük. A vaníliakrémhez elkészítjük a pudingot, és összekeverjük a mascarponéval. A csokoládékrémhez a főzőtejszínt felmelegítjük a csokoládékkal, majd lehűtjük. Ezután belekeverjük óvatosan a kész tejszínhabot és a zselatint. Negyedik rétegként felvert tejszínhabot teszünk a poharakba. Néhány óra után fogyasztható.

Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!