2017.05.09. 14:00
Pohárban a fekete-erdő - Mutatós négyrétegű krém estére
Egy nagyon régi receptkönyvünkből választottam ezt a krémes finomságot, melyet Halenár Istvánné juttatott el hozzánk.
Hozzávalók a rétegekhez:
A meggyzseléhez: 7 dkg cukor, 25 dkg meggypüré, 2,5 dl meggylé, őrölt fahéj, 4 dkg vaníliás pudingpor.
A vaníliakrémhez: 1 csomag vaníliás krémpuding (hidegen elkészíthető), 4 dl tej, 25 dkg mascarpone.
A csokoládé-krémhez: 60 dkg főzőtejszín, 30 dkg étcsokoládé, 16 dkg tejcsokoládé, 60 dkg tejszínhab, zselatin, beáztatva pici vízbe.
A tetejére: 40 dkg felvert tejszínhab.
Négy rétegű lesz a krémünk. A meggyzseléhez a hozzávalókat csomómentesre keverjük és felfőzzük. A vaníliakrémhez elkészítjük a pudingot, és összekeverjük a mascarponéval. A csokoládékrémhez a főzőtejszínt felmelegítjük a csokoládékkal, majd lehűtjük. Ezután belekeverjük óvatosan a kész tejszínhabot és a zselatint. Negyedik rétegként felvert tejszínhabot teszünk a poharakba. Néhány óra után fogyasztható.
Jó étvágyat!